Monday, January 31, 2011

pengapit bidan terjun

haaaaaa
seperti yang aku janjikan
aku nak stori citer sal kak su kawen
tapi gambar aku malas lagi nak ambik dalam laptop tu
malas sungguh ok
langsung tak tipu ni
hehehehehe

sebelum kite citer sal pengantin
kite citer kisah aku dulu yer
aku dipaksa jadi pengapit tu
bende yang paling aku tak nak ok
serius ni...
sepupu aku kawin pun aku tak penah nak jadi pengapit
tapi kak su bernasib baik
ntah macam mane aku leh ikut idea member2

diorang kate baju aku sesuai
boleh ker alasan tu????
hahahaha
tak tahu nak citer macam mane perasaan dok sebelah pengantin atas pelamin tu
senyum pun dah tak reti
macam aku plak pengantin :p
over2
hahahahah

betul pe
senget2 dah pale aku
mulut tak yah citer rrr
kan senyum sampai telinga
kan senyum malu2
macam siput sedut
ahaksssssssssss
macam gatai je kan

paksa dalam rela lah kirenye
tapi kan pengapit lelaki tu macam tak sesuai jer
tak lepas jugak abang kesayangan saya ni nak saya dan kawan saya tu jadi pengapit
sian mung abang lee weh
hahahahah

dah aku kasik tengok gambar yer
muka mmg langsung tak cantik
maklumlah
bidan terjun
kalo tak aku pun make up kalah kak su tau :P
hahahaha


tengok muke aku
pale ntah kemana
senyum dah lah hodoh k
eiiiiiiiiii x puas ati tol lah


ni lah pengantin yang somelllllllll tu
selamat pengantin baru
ape2 pun sangat berpuas hati
whyyyyy??????????
sebab dapat buat yang terbaik untuk sahabat terchenta di hari bahagia mereka

ok dah
nantikan part2 yang seterusnye yer
hahahaha

ehhhhhhh
macam majlis kawin aku jer ni :P

jom menari bersama saya

hahahah
apa ke hey saya ni kan
pagi2 dah ajak korang menari
walaupun kepala sikit punye fining
tapi still gak rase nak nari2
jom...........
lalalalallalalallalla
hahahahahahha

nota: emosi gumbira sedang beraja dihati :P

Thursday, January 27, 2011

ucapan terakhir untuk orang bakal bergelar sumai isteri




SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK KAK SU N ABANG LEE
SEMOGA BERBAHGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT


nantikan entry sal diorang ni kawin plak ek
huhuhuhu
aku plak yang nampak macam tak sabar kan
hahaha

:)

saya kene paksa

hahahahah
korang agak2 aku kene pakse ape ek
ce teke...
hahahhahah
teke lah
sapa teke betul aku bagi upah seposen
cepat la..cepat la.....
hahahahhaha
ramai sangat lah orang nak layan ko tu
sobsobsobsobsob
tapi ade kan..kan..kan...
cepat angkat tangan sape yang nak layan saya ni
hahahaha

ok2
tak nak sudah
aku bagitahu je lah kat korang
korang tahu
aku yang dah besar panjang ni pun
dah nak masuk usia tua ni pun
boleh mak aku pakse2 aku
nak cakap malu mak aku pakse ape
hahahhahaha
dan2 ni gak aku rase nak gelak kuat2

ok aku story sikit la eh
macam ni....
pada suatu petang..cewah...
lepas aku balik keje
semalam ke...or semalam yang satu lagi tu lah
dah nyanyuk dah
huhuhuu
abaikan je lah yang tu

aku pun lepak2 lah ngan mak n adek2 aku
pastu boleh mak aku cakap

mak: kak kerat (potong yer,,,) lah rambut mung tu,,,udoh doh mok tengok...

boleh mok aku cakap macam tu

aku: sayang lah mok
mak: sayang nape gok rambut gitu tu
aku: hahahahhahahhahaha

aku gelak ok
adek2 aku lagi lah
mak aku memang ober ok
sangat gunakan kuasa veto die sebagai mak

then aku sebagai anak yang solehah :P
menurut sajelah kate2 mak aku tu
sebab kate2 mak aku tu macam betul jer :(
dengan rele dan terpaksa
akur dengan ketentuannya
hahahahaha

pastu mak aku pun sibuk2 lah cari gunting
suruh aku dok diam2
die cakap nak potong rambut aku macam orang laki tu
boleh????
tapi die tak buat lah macam tu
die potong aras bahu jer pun
heheheheheh
ni lagi dialog gaduh time gunting rambut

ni lah sebahagian rambut yang dipotong ...sobsobsob

aku: mok ni orang besar doh pun sibuk2 lagi nak suruh2 orang kerat rambut
mok:bakpe...doh anggar besar x leh ah mok care
aku:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

memang tak menang aku ok
tensi tapi soke banyak2
kelakau lah mak aku ni kan
tapi aku bangga dapat mak macam ni
sangat take care kat anak2
ke aku ni macam manje je ngan mak aku
siyessss...aku memang rapat ngan mak aku
kalo time balik keje
kalo tak nampak mak aku
mesti dok sibuk tanye
mane mak...
mak mane...
lebih kurang gitu lah

ari tu kan mak aku cakap macam ni kat aku tau

mok: mu ni cari mok macam budok2 kak weh...
aku:biarlah...orang nak tengok jer mok
mok:mekasih lah...

tiktiktiktik
tetibe rase nak nagis

mak aku ni gak kawan gaduh aku yang utama tau
penah aku terase ati ngan die
konon2 taknak tegur dah
tapi tak sampai dua minit mesti cari die balik
pastu tetibe malu ngan diri sendiri
yelah
mesti mak aku cakap
"ermmmm...cari mak jugakkkk"
huhuhuhuu

nilah mak kesayangan hambe :)

xleh tak jumpe dalam satu hari
aku sangat tak suke kalo mak aku pegi mane2 dalam mase yang lame tau
maksud aku kalo mak aku kene gi kursus ker,,gi lawatan ker
aku mmg tak soke
sunyiiiiiiiiiiiii
huhuhuhu
Ya Allah panjangkanlah umur mak aku...........

kadang2 aku suke cerita macam2 ngan mak aku
orang2 yang mak aku tak kenal pun aku leh cerita
mulelah mak aku buat tak tahu jer
hahahaha
kadang2 tu kalo dok dekat
aku suke sandar2 badan kat mak aku
walaupun mak aku cakap suruh lari sikit
sebab die lenguh
yelah anak besar macam gajah kan
hahahaha
tapi aku stay dok sandar lagi
best woooo
ko egat senang ke nak manje2 ngan mak aku neh
aku umur 2 tahun dah ade adek tau
ko cakap bape lame jer aku boleh manje2 ngan mak aku dulu
sekarang mak aku dah x de adek kecik
aku pun buat2 lah jadi kecik :P
hahahahah

ni lah cerita aku ngan mak aku serba sikit
nanti aku citer lagi pasal mak aku ni
orangnya sangat kelakar
baik
sabar
rajin
macam-macam lah
sape lagi nak puji mak kite
selain kite sendiri kan
same tak?????
hehehhee

nota:saya sangat sayang mak saya :)

sengugut

ermmmm
macam mane nak bagitahu ek
korang penah tak sengugut time period
untuk pempuan jer yer
hehehehe
nak story pasal kesihatan sikit ni

dulu2 aku memang selalu tau kene senggugut ni
die punye sakit perut tu tak tahu nak cakap
bukan lah sakit sangat
tapi keadaan tu boleh buat kte tak selesa sangat tau
kang sakit pinggang
kan sakit perut
kang sakit kat situ
kang kat sini
hati pun leh sakit tau time senggugut ni :p
hahahahaha

serius ....
orang2 yang kene jer leh tahu n rase tau
aku pantang tau kalo ade orang cakap
lebih kurang macam gini lah bunyi dia
"alaaaa...biase lah senggugut tu...sakit2 perut...buat tak tau dah laaa"
boleh????

exuse me...helllo.........
kalo ko dah tak leh dok diam
sakit pun tak tahu kat mane
boleh ker ko buat tak tahu
huhuhuhu
jadi aku dah tak sanggup ok nak menanggung
sebab kate orang
setiap penyakit tu ade penawarnya kan
aku dah jumpe penawarnye

dan Alhamdulillah
dah dua bulan dah aku dah tak senggugut
time period ok jer
mood pun ok jer :P
hahahahah

nak tahu sebab ape
nilah sebab nye
jeng..jenggggggggggggggggg...


abaikan kaki aku yang macam kaki gajah tu ek :P

dulu aku pakai produk ni konon2 nak turunkan berat badan
tapi berat x de lah turun sangat pun
tapi kan...aku perasan,,,sejak aku pakai mende alah ni
aku dah tak senggugut dah..
bulan lepas jer
hari first period releksss jer
kalo tak menggelupur lah ko sorang2 atas lembek tu
hahahaha
xde sape2 leh tolong
dan mulalah aku rase nak nangis
sebab rase macam semua orang tak ambik berat kat aku time2 aku sakit
hahahaha
padahal orang tak tau nak ubat ko macam mane
tak kan nak urut perut tu kan
setakat kasik minyak panas ke,,bum ke ...boleh lah
so ke simpulannya produk ni memang terbaik
aku pakai dalam sepuluh malam gak lah
dan kesan daripada tu aku dapat dah
dah tak sakit dah
boleh horey2 dihari first period :P


banyaknye toksin dalam tubuh aku ni hahhhaa

meh nak kasik tahu sikit pasal produk ni
mase aku pakai ni kan
kaki macam kene tarik2 tau
tak sakit
tapi geliksssssssssss jer
hahahahah
pakai waktu malam jer tau
nak tido tu baru pakai
baru berkesan....

ni antara kebaikan produk ni lah
ehh aku tak kasik tahu lagi kan apa name produk ni
nama die,,,Foot detox patch

Kelebihan Memakai Foot Detox Patch:

* Membuang toksin dlm badan, air berlebihan & cegah bau kaki.
* Badan menjadi bertenaga.
* Mengurangkan allergic, sakit sendi dan gout.
* Mengurangkan sakit kepala dan migraine.
* Menormalkan tekanan dan aliran darah.
* Melegakan sakit tumit dan tapak kaki.
* Mengurangkan sembelit dan kembung perut.
* Membantu masalah jerawat /resdung.
* Mengurangkan diabetes dan kegemukan.
* Mengatasi masalah sukar tidur.
* Membantu melangsingkan tubuh badan.
* Membantu mengurangkan berat badan
* Meningkatkan metabolism.
* Menghilangkan rasa letih dan lemah badan akibat penat bekerja.

Antara tanda toksin banyak dalam badan :

* Kerap sakit kepala.
* Badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab.
* Susah bangun tidur.
* Bahagian keliling mata gelap.
* Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi.
* Berat badan meningkat.
* Kehadiran selulit.
* Masalah jerawat.

walaupun x de die cakap boleh menghilangkan senggugut
tapi aku rase senggugut pun leh hilang pakai mende alah ni
lain orang lain kesannye kan
dan tak lupe kat Allah swt
kalo Die tak izin aku sembuh,,,maka tak sembuh lah sakit setiap bulan aku ni kan
insafff kejap
hehehehe
termalu kat situ ;P

ehhhhh
ke entry ni tak sesuai letak dalam blog ni
xpekan
niat aku just nak berkongsi n share jer
pastu nak tolong member2
majukan bisness
kasik promosi produk ni
hahahahah
sape2 nak produk ni
leh ke facebook azie azimah binti khamis
ko tanye lah die macam2 pasal produk ni k
kite tengok bulan depan plak macam mane yer

heheheh
tu sajer
penat ok nak taip semua ni
tapi puassssssssssss...

:P

jom masak ngan teacher yat

hai semua
korang kenal tak sape teacher yat tu
hehehehe
teacher yat tu ibu si asarichan saya tu eh
nah aku kasik tengok gambar die
silakan tengok tuan2 dan puan sekalian hehehe
aku panggil ciksu je tau
korang pun leh panggil cik su..kalo nak lah
hahahhaa


ok kite fokus kepada tajuk ok
baru2 ni
kire x de lah lame sangat :P
jumaat baru ni jer
baru hegeh2 nak story kan
wellll u all tahu i ni kan
macam kura2 kalo nak update
hehehehe

hari jumaat ari tu cik su aku ni datang umah aku
n then die cakap macam nak makan puding gula hangus
pastu time2 tu gak pakse pak su aku gi beli bahan2 nak buat puding aku
tapi ko tahu lah pak su aku tu
depan kitorang die buat malas jer
cik su aku dah malas nak pujuk suami terchenta die tu
terus jer ajak aku

cik su yang sedang gigih ok,,,muke bedebor sebab katenye tak penah buat dalam skala yang banyak:P....
laju je kami menapak ke pasar malam
cari bahan2
jadi hari tu
aku belajar lah buat puding gula hangus ni @ puding karamel
tu aku kasik tahu kpd yang tak tahu
hahahah

gigih nau aku bertanya itu ini
selama ni aku rase susah sangat nak buat(memang tak pernah buat pun):P
tapi yang cik su aku ajar ni
pergh senang sangat
n aku yakin aku boleh buat sendiri dah lepas ni
bangga disitu
hahahha

ok...ni bahan2 nya
senang jer weyy
cik su aku kasik cara2 yang mudah dan senang ok
kate tecaher,,,harus pandai mengajar kan cik su :P
ayat bodek ni,,sambil sengih2 buat muke comey hahaha

ok dah
ni bahan2 nye

2 tin susu cair
10 bijik telur
3 cawan gula (bahagi dua...sebahagian nak goreng n sebahagian lagi nak letak dalam adunan telur tu)
tepung kastard 2 sudu
esen vanilla sikit ( dua tiga titik dah)

cara - cara buat dia:

masukkan semua bahan n then kacau semua sampai sebati,,,sambil2 tu goreng sebahagian gula pada api yang kecik...selesai semua..masukkan gula yang digoreng dalam loyang,,,ade orang goreng terus dalam loyang jer,,,jadi yang ni suke ati,ikut mane yang senang ok,,lepas tu, tuang adunan telur tu tadi dalam loyang n then selamat untuk dikukus.kukus selama 45 minit okey. mase mengukus ni mengikut saiz puding tu yer. yang cik su aku buat ni, aku tak tahu lah berapa orang leh makan,,dalam 3 keluarga jugak rrr...:p...kami kan kuage besar hehehehe

harap maaf...gambar sesudah masak x sempat nak ambik k
sebab.............
masih panas pun kami dah ngapngapngap
hahahahhaah

tapi memang menjadi lah cik su aku buat
korang leh bayang kan..
rope puding gula hangus atau lebih indah lagi disebut puding karamel :)

selamat mencube yer

vangge lah dapat berkongsi satu resipi ni
orang tak malu macam ni lah ropenye
hahahahaha


yang ni aku terror buat
serius tak tipu
ade sape2 nak makan kasik tahu sajor
hahahahhaha

kadang2 kalo dapat bagi orang kenyang pun leh rasa bahagia kan
tetibe...........

:P

Wednesday, January 26, 2011

malu

korang penah tak rase malu..
opssssssss samekom semua..
heheheh
x dan2 mcam dah x nyempat kan
heheheeh

kooooorangggggggggggggg....
leh bayang tak macam mane intonasi ni
ahakssssssss
korang penah tak malu
ermmm maksud aku malu
alaaaa macam mane nak cakap ekkk
malu yang membuatkan muke ko tu merah
sambil hidung tu kembang kempis tahan nafas nak ketawa
hahahahha
kalo buleh nak masukkan muke tu dalam kain
penah tak korang rase macam tu
malu
dimalukan
memalukan
termalu
macam2 lah
pongkok pangkal malu
hahahahhaha

aku sekarang ni selalu je rase macam tu
hahahhah
sebab hati ni selalu je digeletek
rase bahagia pun yer

ehhh tadi kate malu
ni bahagia plak
heheheheh
rase macam nak menari2 jer
lalalalaal

dah tu jer nak bagitahu hari ni


tetibe terindu kat budak dua orang ni
owhhh rindu banyak2 kat amni ngan nia ni
time2 ni gak rase nak cium nia ni
amni????
nak jugak
tapi nasib lah kalo dapat cium budak tu
kate dah kenal orang
tapi amni best ooo kalo time bercakap
sangat ober ok

aiiiii teregat jer
balikkk lah cepat
nak kiss korang semua
hahaha

ehhhhhhhhhhh
korang perasan tak
aku buat dua cerite ker dalam satu entry ni
hahahaha

ade aku kesahhhh
hahahha

pisstttttttttt

Tuesday, January 25, 2011

keje giler

aiiii korang
nak bagitahu kat korang sikit ni
ntah kenapa ari ni saya rasa saya dah buat satu keje giler
rase macam tak masuk dek akal jer
buat sesuatu kerana seseorang
saya buat tu tanpa paksaan
dan saya buat bende tu jugak dengan penuh perasaan kasih dan sayang

sumpah saya gembira dan bahagia dengan apa yang berlaku kat saya sekarang ni
tapi kadang2 rasa takut pun ade
kenapa dengan saya ni
sape2 leh tolong xplain tak :P

harap2 semua yang ada kat saya sekarang ni berkekalan dan kalau pun berakhir,,biarlah berakhir dengan penuh kebahgiaan..

insyaAllah

mood: tengah gatal2 hahahahahha

Monday, January 24, 2011

tata kak sue

ni adalah entry khas aku untuk kak sue
sape kak sue???
ok...aku cerita k
kak su ni member sekampung aku...merangkap member sekerja jugak lah
cantikkkkkk n somelllll sangat kak sue ni ok
tapiiiiiiiiii...aku lagi shomelllllllllll lah :P
hahahahhah
gurau jer

ermmmm lagi 4 ari kak sue dah nak tinggal kan aku
maksudnye...die dah nak kawin u olllssss
aku sangat hepi + gembira untuk die
ye lah
selama ni kemana2 selalu bersama
aku kan manje
selalu jer tompang2 die punye kereta kalo nak gi mane2
tapi bukan salah aku tau aku manje
die yang selalu tak kasik aku bawak motor time pegi kat pejabat
katenye bimbang lah
jauh lah
macam2 lagi lah
sooo aku kan adek yang mendengar kate
jadilah maka dengan terpaksa dan rela
aku menurut sahaja perintah dari kakak2 ku ni
hahahahha

ari sabtu ni
kalo xde aral melintang
maka bertukarlah status kak sue ni
dari cik sue kepada puan sue
owhhh suweeeet sangat kan
heehheeh
over aku neh
hahahahha

okkkk tak nak dah citer pasal kak sue ni
kenagan aku ngan die
biar aku simpan dalam ati
budi dan jasa baik die
hanya tuhan yang mampu membalasnye

nanti time die kawin
aku taruk banyak2 gambar die n asben die k

dan dikesempatan ni
aku nak ucapkan selamat pengantin baru
semoga berbahagia bersama abang lee tersayang
semoga menjadi isteri kebanggaan suami
dan semoga dikurniakan anak yang soleh dan solehah
sobsobsobsobsosbosbsob :P

nasib air mate tak kuar
hahahhahaha


ni zaman mude2 neh...muke macam ape jer aku time ni,,,hangusssssssssssss jer hahaha


ni plak kenaangan mase rombongan ke melaka.....ni plak muke seposen sebab lenguh punye pasal,,,huhuhuhu...mane tak lenguh,,,sampai dari teganu..terus jalan2 tak hengat nak rehat
ko tengok kak su...senyum pun tak ikhlas tu :P hahahhaahahha


ni plak time main pondok2 kat hutan mane ntah...hahahahha...x delah..ni mase ade prgoram anjuran pejabat,,,saje curi mase jalan2 kat utan,,,kate nak tengok monyet kan :P hahahhaha




gambar 2 terkahir ni..gambar latest aku ngan kak su k...korang nampak tak...aku makin tembam lah..kak su plak kurus meruncing jer dagu tu...orang nak kawin kan,,,diet adalah harus ok..
kan tak pasal2 baju pengantin tak muat plak huhuhuhu...ngeriiiiiii hahahhaha

kak sue @ kak mek (nama manje kat kg ok) :p
selamat pengantin baru...jangan lupekan saya tau..

nota: xleh bayangkan kalo kakak yang sorang lagi tu kawin,,,,mahunye menangis 7 ari 7 malam aku neh,,,,:)

tak seberapa model

hahahaha
tang tajuk tu korang leh faham tak
ayat tu aku rase dah ok dah
cun jer bunyiknye kan
hahahahah

ni nak tayang gambar dua model yang tak seberapa model
hahahahha
maksudnye ape disitu kawan2 semua
hahahaha

laaaaa
nak kene explain gak ke ni
........maknenye...........
ermmmmm macam mane nak bagitahu
samapai semua leh paham :P

macam gini
rope ade
karisma ade
keinginan pun ade kot
tapii........
keadaan yang tak mengizinkan
diorang ni menjadi model
sobsobsobsobsobsobsob :P
hahahahhaha
macam x sehat jer aku ni kan
ape2 pun layan lah gambar ni
baru lah korang leh paham yang sbenar-benarnye
hahahahahah


macam mane
ade faham semua?????
hahahahahahh

aiii kalo tuan punye badan tahu lah aku letak gambar ni dalam blog
harus aku dikung fu ni
nak2 model kain pasang yang warne finkkkk tu ok

ermmm kain warne finkk tu????
ade sikit sentap ok
tapi aku nak ignore jer
kalo layan ngan hati ni
sampai bile tak sudah

motip: aku nak jadi pempuan yang matang k

:P

Sunday, January 23, 2011

saya masih disini

assalamualaikum...
hai semua
rindu kat saya tak
ecececece
saya tu.....
aippppssss budi bahasa kan budaya kita
kan dah lama kita tak bersua
jadi saya macam segan2 tapi mahu lah
hahahahah

kemana saya????
yang tu nanti saya bagitahu
hehehehe
ape2 pun u all semua jgn bimbang tau
saya berada dalam keadaan sihat sesihat sihatnya
hahahha

korang apa khabar
ehhhh walaupun saya tak update
tapi saya stay follow korang punye blog tau
tapi x dan + malas jer sikit
tu yang tak berapa nak berasap blog saya ni
hehehehe

lepas ni
saya janji akan rajin lagi update ape2 stori k :P
kalo hormon rajin terlebih lah
huhuhuhu

sekian
terima gambar tuan blog yang yang seberapa lawo
tapi manis tetap ade
huhuhuuu
perasan plak aku neh
:)
pist no war

nak bagitahu gak satu bende
tu baju baru saya pakai tu
heheheheheh
:P

Wednesday, January 12, 2011

sekadar di pinggiran

tajuk memang tak leh tahan
hehehehehe
ignore jelah kat title tu ek
okokokok
selamat pagi semua
how are you today
im fine but still feel weakkk lah....
ntah kenapa dua tiga hari ni
penat jer rasenye
balik keje terusss zuppppsss atas lembek
hehehe
rase keje tak delah banyak sangat
tenaga pun tak gune
just duduk n mengadap pc jer

tapi aku rase persekitaran keje ni memang boleh membuatkan badan aku neh tak bermaya jer
yelah hari2 dok mengadap pc
pastu pasang ekon semua
udara luar langsung tak masuk
berejam2 ko dok tercongok kat situ
why not persekitaran ni leh bagi efek kat tubuh badan ni kan
peluh x yah cakap lah
langsung tak keluar
memang langsung tak sihat aku ni kan
heheheeh

ermmmm
macam mane nak kekal cergas ek
ker kene tukar keje ni
hahahaah
sampai kesitu aku terpikir
yelah kawan2 semua
dek kerana penat ni
lame dah aku tak bersenang-senang ngan pamily diwaktu malam
maksud aku tengok tv same2
borak2 tukar cerita
tu tak kawin lagi tu
kalo kawin tak tahulah aku macam mane :P
heheheheh

nak bermesra maacam mane
balik keje aku kompem baring2
sampai magrib
pastu kadang2 keletihan tu
buat aku zzzzzzzzzzzzzz terusss
korang paham apa maksud zzzzzzzzz tu kan
hahahahaha
pastu tengah2 malam baru bangun mandi
ko tengok hidup aku
sihat ke tak
eiiiii tak tahulah
bila nak berubah tang tabiat yang satu tu
mandi malam
suka beno aku ni mandi malam2

ker aku kene ambik any supplement
yelah tubuh badan kita ni kadang2 tak tahan kalo tak jaga
kene gak ade support untuk tahan lame
urmmmmm aku kene pikir balik ni

ehhhh ke diri aku sendiri yang buat aku letih
maksud aku...
ker aku yang terlalu ikutkan perasaan
yelah...layan ke rasa letih tu
rasa nak baring aku baring
rasa nak tido aku tido
ehhhh ke tu masalah sebenar ni
hahahaaha
eiiii nampaknya memang mental tak kuat aku ni

aku raselah
kalo mental aku kuat
mesti aku boleh kawal fizikal aku ne
korang paham tak apa yang aku cakap
dah lama tak guna bahasa akademik nih
hehehehe
otak pun dah tumpul jer
huuhuuhu

maksud aku
aku rase aku kene lawan rasa letih tu
jangan ikutkan perasaan sangat
perasaan aper?????????
MALAS....
aku rase tu punca utama.....
wey tak eloklah untuk kesihatan
jangan bermalas-malas lagi kkk
ingatlah orang yang tersayang :p
heheheeheh

motivasi untuk diri sendiri
habis tu nak harap sape lagi bagi motivasi ni kat aku
heheeheh
pasni insyaAllah aku cube lawan yer
aku nak jadi rajin
memang aku rajin ....
tapi ntah kenapa sekarang ni macam malas sikit
sikit jer hahahaha
ermmm nak ape lagi ek
owhhhh..nk mandi awal...
heheheheh
dah macam azam baru plak kang ;)
takpe...bagus pe setiap hari hidup dipenuhi azam
baru lah hidup ni penuh cabaran
dan cabaran tu yang membuatkan hidup ni lebih bersemangat
yang penting kehidupan ni harus diteruskan
segala yang baik kita ambik
dan yang tak elok tu kite cube elakkan
tetibe je kan...
hahahaha

ni aku nak bagi satu kata2
kata2 ni aku dengar masa pagi tadi
mak aku kan rajin dengar ceramah agama pagi2 tu
kat tv 9,,,rancangan tanyakah ustaz..

kata2 dia macam ni

"walaupun kita tak dapat apa yang kite suka
tapi kita hraus suka dengan apa yang kita dapat"

ntah kenapa aku rase suka kat kata2 tu
penuh makne...

lagi ustaz tu kate..
hidup ni kite kene redha
kite kene redha dengan apa yang berlaku dalam hidup ni
apa yang berlaku kite kene terima dengan redha
sebab redha ni kunci kebahagiaan dalam kehidupan
aku akan ingat kate2 ni sampai bile2
sebab dah banyak perkara yang berlaku
aku rase apa yang ustaz tu kate betul

aku rase sangat touching dengan kate2 ustaz tu tadi
yelah..mase tu aku dalam selimut lagi
tapi aku still leh dengar ceramah tu dari dalam bilik
mak aku pasang kuat
ade makne tu
hahahahah...
banyak bende kalo nak cerita n huraikan berkenaan dengan redha ni
tapi lain kali lah aku ceritakan

jadi aku harap aku dan korang semua
dapat menjalani kehidupan ni dengan baik sekali
xde gaduh2 ok
xde malas2 macam aku neh

hidup perlu diteruskan walau apa yang berlaku

pistttt...

Tuesday, January 11, 2011

Hari Yang Tak Bermaya

ntah kenapa ari ni aku rase sesuatu jer
tak reti nak cakap rasa apa
tapi rase macam tak best jer ari ni
hehehehehe
puas tahap dewa dah ni
biase2 tak de lah puas macam ari ni
tapi ari ni tahu tahulah kenapa

bosan..bosan...bosan lah weyyy
ok aku kasik tengok gambar aku tak ber maya nak???
nak la...nak la..
hahahahha

orang kalo dah tak de idea macam ni lah kejenye kan
takpe korang layankan je lah aku ni ekkk
kate kawan2 kan
harus lah saling ceria menceriakan satu same lain
hahahahah
buleh aku wat ayat macam tu
hahahahha





hambik macam mane
ok tak muka bosan aku???
boleh diterima lagi kan

ehhh ke korang rase aku gediksss
yelah selalu letak gambar syok sendiri
hehehehe
fedulikkkssssss ape aku
asal aku bahagia kan
hahahaha

tapi kalo gambar aku meyakitkan hati korang
maafkan aku
ni je yang mampu aku buat tika dan saat ni :p
hahhahhaha

okokokokoko
tatatititutu

Hepi Birthday Dato' T

hehehehe
hepi birthday yang ke 32 Dato' Ti
my peberet singer tu tau
jangan main2
pantang ade orang kutuk ct ni
terus emo lebey2 aku neh
hahahahha
bajet dato'ti kenal aku neh :P



ape2 pun hope ct terus cemerlang di tahun2 mendatang
i alwaysssss wif u Siti Nurhaliza
love u muahmuahmuah
dalam mimpi lah heheheh

:)

Monday, January 10, 2011

Mak Buyong

hahahahhaah
gelak sorang2 jer aku tengok gambar kawan aku neh
dalam ati ade gak rase terharu
Alhamdulillah kawanku tengah peknen sekarang,,,
muke pun berseri2
badan tak yah citer arrrrr
bagai dipam22222
hahahahaha
itu tandanya die bahagia
syukurrrrr sangat2
kalo die hepi
aku pun tumpang hepi

jom kite tengok same2 ek
gambar sebelum dan selepas



amacam????
ok tak....

jenuh lah nak diet lepas beranak nanti kang
hehehehehh

x sabo nak tengok baby

:P

Rinduu Same Dia...

saper???
eiii bukan si jantung hati lah
tak main lah jantung2 ati ni :P
ok siyes ok..
rindu kat budak kecik si Amni ...
alaaaaa...si asarichan tu
hehehehe
nak2 sekarang ni dah leh cakap sikit2
uiiii bukan main keletah uuuuuuuu
tak puas nk borak2 ngan die ni
hehehehhe

minggu depan kot baru leh jumpe budak ni
jadi menanggung rindu lah saya
ohhh rindu serindu rindunyeeeee
hahahahahaha
budussssss je kan aku neh
wellllllll (sambil angkat2 bahu)
hahahhahahah

nah aku kasik tengoh amni najya kesayangan hambe sekeluarga


uiiii kalo dah terlepas
begini lah jadinye
akulah sorang pandai jalan ok
hahahaha
orang pinpim tangan haram nak
nyampah...
cubit kang baru tau
hahahaa

owhhhhh
dah rope bibik aku ni kan
tapi ada gak yang kate dah macam mak2 orang
ehhhh ye ker???
tibe2 rasa terharu....
betullll ke ni
ermmmmm macam tak sabar dah nak ada anak sendiri
hahahahhahah
gataiiiiiiiiiiii sangat aku neh

ehhhh dah cukup umur tak pe kan huhhuhuu

meh kite tengok video

video

penat melayan
ni semua time aku tido kat umah diorang
pak sedara aku kursus kan
sooo sebagai anak sedara yang bertanggungjawab kene lah aku menemankan isterinye yang terchenta itu
ewahhhhh
hahahahha

ok layan .............

Ana Raffali...Tolong Ingatkan Aku...

tahniah untuk semua finalis AJL 25
dah dah tentunya tahniah untuk Pemenang tempat pertama
Ana Raffali...
walaupun pada awalnya aku sebagai juri tak bertauliah :P
menyatakan lagu ni tak akan menang
tapi akhirnya sangkaan aku ni salah upenye
menag jugak budak ana ni heheheh

tahniah,,,tahniah...tahniah
lagu yang sempoi...
tapi best...


lagu kalau berpacaran pun pun best ape
heheheeh
kalo tak best takkan aku buat ringtone tepon aku ni kan
heheheh

ok
sebelum terlupe
tahniah jugak untuk black n meet uncle husin,faizal tahir, dan jugak hafiz yg cute
ok............
all de best untuk semua...
semoga cemerlang untuk tahun2 yang akan datang

:P

Sunday, January 9, 2011

kenangan time belajo

aiii ni entry yang ke berapa dah untuk hari ni
hehehhhe,,,ehhh buat selagi sempat ni
kang kalo dah tersampuk virus malas
macam mane ek...heheheeh

ni nak bagitahu lah korang
sengaja nak ngadu2 jer
bukan ape pun
dulu kan..
time2 belajar dulu lah
ni time belajar kat UM ok
yang zaman2 sekolah next time aku citer
hehehehhe



dulu time birthday jer
uiii bukan main meriah aku dapat hadiah tau
ehhhh ni bukan maknenye aku gile nak hadiah tau
saje lah nak bagitahu
nak bandingkan sekarang ngan dolu2 punye birthday
tu hadiahhhh
mesej????...
ahhhhhhhhhhh
malas nak cakap lah
sampai tak tengah2 malam ade lagi orang wish birthday ni
berebut2 line nak masuk yer
kate orang glamer
hahahahaha
harap maklum...
sangat bahagia disaat tu huhuhuh

korang tengok tu
banyak key chain aku dapat tau
bayak cerita tau key chain2 ni
hahahha
tapi tu nanti dulu
hehehehe
kiter citer sal sekarang plak....

sekarang?????
hampeh korang tau
ehhh tapi kat FB memang banyak lah orang wish
terima kasih semua
tapi tu lah
orang yang tak berapa nak bersyukur macam aku ni kan
selalu jer ade yang tak kene
hahahha
oberrrrr katekan

mesej???
ermmm malam birthday tu..ermmm...x de langsung ok
xde langsung...diulang sekali lagi
hahahhaa
awal2 pagi tu
dapat gak dua mesej
weiiii sedih sangat weyyy
tapi tak keluar pun air mata ni
hahaah

yelah semua orang dah buat hal masing
mane ade mase nak pikirkan pasal kite je kan
time2 balajo dulu lain lah
memang birthday2 ni dah jadi acara rutin kite kan
kate dah takde mende lain nak pikir
main2 je lah kejenye time blajo dulu
heheheheh

ieiii best sangat time tu
tapi sekarang pun best jugak
korang...........
pasal birthday ni yang ke 25 ni kan
aku ade gak sentap kat seseorang
malas arrrr nk cerite
sesuatu je aku rase tau kat die ni
marah,,sakit ati..geram
tapi dalam masa yang same ade gak rase rindu
ape makne ni ek
tak paham lah
hahahhaha....
opsssssssssss dah lari topik plak
hahahahahha

tapi bersyukur
masih dipanjangkan usia
untuk terus berbakti kepada pamily tercinta...

:)

time hujan

time hujan beginilah rope aku nak gi keje
comey tak
walauppun gambar blurrr
tapi korang still boleh cam aku kan
heheheh
eh ni pun pakse2 adek aku ambikkan
ko egat senang ker nak suruh diorang
pemalas n pemalu ya ampunnnnn...
huhuhuuu



haaaaaaaaaaaaaa
macam mane?????
bleh dah rasenye aku join kelab motor negeri ni
hahahhahaha
kelakau lak rase

habis tu kalo aku main redah jer ujan tu
maka basah lah sampai umah
buat macam ni lagi selamat ape
apa nak malu nye
aku ok jer

tapi kan
time budok2 dulu...dulu2 lah
aku malu tau nak pakai macam ni
kire kalo orang pakai macam ni dah macam orang tua sangat
hahahahha

habis tu...
sekarang ape maknenyer???????

:P

main air banjir

aiii korang
best sangat tau
ari jumaat baru ni.. ala ari besday aku tu :P
hehehe
aku ngan along gi main air banjir
uiii mane penah aku rase semua ni
name jer dok terengganu
tapi tak penah rase semua tu
maka pada hari kejadian tu...aku sgtlah teruja ok
berjalan kaki sambil main air dalam 3 km pun tak terasa lenguhnya

ce korang suruh aku jalan2 macam tu hari biasa
x de maknenye aku nak buat yer
ok...cakap bayak tak mo
jom layan gambar2 aku ek
gmabar langsung tak beredit
sejak2 dah tua ni malas sangat
hahahahah

ambik gambar harus ok
walau dimana berada pun jadi jer kalo time nk bergambar
kate hantu lensa
hahaha
haaaa..
hebat tak banjir kat kawasan kitorang ni
nasib lah kampung aku tak jadi macam ni
nasib lah jugak aku kawan ngan along ni
boleh gak gi main banjir kat kampung tok dia ni
heheheh
merpati dua sejoli :P


ni lagi lah
kawan aku
katy namenye
dah kawin tau...heheheh
rumah mak dia pun tenggelam air
ni time dia nak gi ambik aku ngan along kat tepi jalan
uiiiii merasa lah aku naik perahu
nampok beno aku ni jakun kan
hahahhaha
gambar aku dalam perahu x de ok
kate gayat
hahahha
dah jalan penat2...jauh tu
dapat upah makan nasik kat umah mak katy
besss uuuuuu
aku siap bertambah ok
walaupun pada mulanya aku tak nak makan
ni budu lah punya pasal
hahahah

dan kesimpulannya
aku hepi dihari birthday aku
walaupun x de hadiah yang maha meriah
namun pengalam ni pun boleh dikira hadiah kkkk

bye..

c u kat next entry ok