Sunday, October 31, 2010

kalah atau mengalah

ermmmm
macam mane aku nak kate yer
korang rase kalo kite mengalah ok tak
maksud aku konon2 lah ni
konon jer tau...
:p

ko ade selisih faham sikit lah ngan orang
pastu ambik mase gak nak berbaik
n then korang rase better aku mengalah ker camner
hurmmmm aku pun x pasti

tapi ikghlas dari hati nurani aku ni
aku nak mengalah jer
aku tahu aku orang yang macam mana kan
bukannye aku ni orang yang berlagak,,,degil,,sombong ke ape ke
jadi aku dah buat keputusan aku nak mengalah
aku nak mintak maaf kalo aku yang silap

bukan rugi pun kan
dan tak bermakna aku kalah kalo aku yang mengalah kan
aku nak letak keegoan tu kat tempat paling bawah
lagipun aku rase memang aku pun patut mengalah kan

ermmmm....
tapi yang paling aku tak tahu ni
bile aku nak mintak maaf ni
bile agak2nye masa yang sesuai ek

kadang2 datang gak pikiran jahat aku ni
macam2 aku pikir
kang kalo maaf aku tak diterima macam mane
kang kalo aku tegur die dulu
n then die buat derkkk je camner ek
macam2 dah aku pikir ni


-
?
-
?
-


okkkkkkkkkkkkk
tak nak pikir dah
yang penting aku kene tunaikan apa yang aku nak buat tu dulu
harap2 semuanya berjalan lancar
kepada orang2 tertentu
sila bagi sokongan yang tidak berbelah bagi untuk saya k

doakan SAYA dan DIE serta KITE boleh macam dulu2 lagi

pissssssssssssttttttttt...

jom nyanyi

ishhhh bosannye
ape kate kite nyanyi
nak tak...
jom lah...jom lah....
nyanyi yer
kang aku nangis kalo korang x join
:P

ok lagu pertama lagu mengapa
ok...
1,,,2,,,3,,,,,

Mengapa kau pergi
Mengapa kau kecewakan

Mengapa kau hancuri

Mengapa kau menghinakan


Mengapa kau sakiti

Mengapa kau melukakan

Mengapa kau memberi

Mengapa kau memuliakan


Dengan getaran jiwa

Kukemukakan pertanyaan

Tak ingin kau pergi

Tak ingin kudikecewakan

Tak ingin cinta dinodai


Tak ingin dihancurkan

Tak ingin kudisakiti

Tak ingin kudilukakan

Tak ingin kau kuberi Bila kau melupakan
Tak ingin ku di akhiri


Bila kau memuliakan
dengan perasaan
Hampaku meminta jawaban

Reff:
Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racunmu
Kalimah sakti yang man untukku
Dapatkah kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama
Kau..bisa membahagiakan menceriakan
Kau..bisa menggembirakan mempesonakan
Aku...ingin dicintai dan mencintai

Aku...ingin bila terjaga kau di sampingku S'lamanya

Semoga cinta bersemi

Semoga cintamu kan dekat padaku

Asmara kan mengundang

Tanpa mengira waktu
bertahta di hatimu dan di hatiku


fuhhhhhhhhhhhhh
tak bernyawa rasenye
hahhhhhh
habis nafas weyyyy
hahahahhaa

kkkkk
next song
yelahhh...
mane puas satu lagu
ok ni lagu ziana zain plak ek
lagu madah berhelah

r u ready
1,,,2,,,3,,,,

Di dalam sendu yang teramat
Ku lihat senja yang berlabuh
Dan malam yang melepas layar
Kaku aku di sini
Bersama harapan terbakar

Siapa di antara kita
Yang dulu memula sengketa
Pastinya diriku bagimu
Yang engkau anggap punca
Biarpun ketara engkau Yang mula...

Bukan sekali kau suarakan
Kebimbangan pada cintaku
Kau tak mampu
Bersendirian tanpaku
Itu semua lembut lidah
Manis madah penuh helah
Yang pastinya...
Aku adalah sandaran...
Bagai hilang semangat diri

Keyakinanku...terlebur kini

Sesungguhnya kau ku sanjung tinggi
Bererti hanya kau di hati
Sayangnya kejernihan cinta
Yang mencermin setia
Kau keruhkan warnanya...
Kau keruhkan warnanya...

wahhhhhhhhh

best sangat boleh nyanyi

hahahaha

agaknye...

saya dah sewellllllll kot

kenapa ini terjadi...

owhhhhhh,,

jawapannya..................


kerana kebosanan yang hamaaaatttttt sekarang

hahahahha

soriiiiii

gambar adalag tak ade kene mengena dengan cerita ni k

saje suke2

korang x kisah kan

pissssssssssstttttttt


kesejukan

wah2 sejuk sangat
dah lah pakai baju lengan pendek jer ari ni
sejuk sampai ke tulang ni

harap maklum semua
dah nak masuk bulan 11 ni
of kossss la negeri pantai timur ni nak masuk musim tengkujuh
basah lah jawabnye negeri aku 23 bulan ni
sejukkkkkkkkkk jer

yang best time tido
besttttttttt jer
nyamannnnnnnnn jer
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii
time nak bangun tido tu pagi2
Ya Rabbbiiii ya alaminnnnnnn
sangat susah ok

tapi,,,Alhamdulillah
diberi kenikmatan merasai semua tu
dibumi bertuah
negeri Terengganu tercinta ni
korang ade...........

heehehehehe

pistttttttttttt

suratan atau kebetulan

hahhaahaaha
tajuk macam2 ape je kan
padahal x de ape pun sebenarnye
nak kasik tengok gambar gedik aku
korang tengok ekkkk
suratan atau kebetulan tu


camner????
korang pikirlah sendiri
kebetulan ker.....atau gediksssssss ni

tapi biar aku jawab sendiri lah yer
ni sebenarnya gambar
malu2 tapi mahu
hahahahaha

pisssssttttttttt........

setahun sudah

salam selamat pagi semua
dua hari bercuti
terasa hilang seketika penat dan lelah
huhuhuu

hari ni dah genap setahun usia pekerjaan aku ni
ermmmmm kejap jer masa berlalu
rase baru je habis belajar
baru jer teruja nak konvo
huhuhuhu

dalam setahun ni dah macam2 aku lalui
dah macam2 benda aku dapat
dah macam2 bende aku belajar
macam2 bende aku jumpe
berbagai2 kerenah manusia aku kenal
dan tak lupa juga macam2 dugaan dan kenangan
dah aku harungi sepanjang setahun ni

dan akhir2 ni
dugaannya maha hebat ok
:P
iyer2 jer aku ni kan
siyesssssssssss la weiiii

tapi bila dipikir2 balik
sangat kelakar la plak
kerana sebab yang sekuman tu
pun leh jadi isu yang maha besar
hahahahaha
rase time2 i gak aku nak gelak guling2
hahahahahah
sape2 nak join aku gelak
meh lah sekali
aku alu2 kan

tak lupa terima kasih kat kawan2
yang banyak membantu aku
banyak mengajar aku
rasenye dah tak tersebut kat sini jasa korang kat aku nih
terutama kat along ngan kak sue
very the important person in my work life
hahahahah
betul ke tak ni
hentam je lah labu

dan semua2 kawan sekerja yang lain
tak yah sebut lah kan
ramai sangat
kan kalo tertinggal ni
mau ade yang merajuk plak
jadi untuk berlaku adil pade semua
baik aku xyah sebut
hehehehehe
adil kan..kan...kan...

anddddddddddd buat pamily tersayang
thanks 4 everything
mak ayah dan adek2
sumber inspirasi untuk aku terus bekerja
doakan yang terbaik untuk keluarga kite k

ape lagi aku nak bagitahu ek
owhhhh aku rase sangat best kerja aku skarang ni]
xleh bayangkan kalau aku dapat job lain
susah sangat ok nak pikir
tapi kalau nexy job lebih baik
no reason untuk aku lepaskan job sekarang kan
korang kene support aku tau
sapelah aku tanpa korang semua
ceeeewahhhhhhhhhhhhhh

dan untuk diri aku sendiri
semoga hari esok menjanji yang lebih baik untuk diri aku
harap aku lebih tabah
lebih bersemangat dalam kerja
tak mudah mengalah
dan yang paling penting.....
jadilah diri sendiri dan jangan sesekali
berbuat jahat dengan orang.....
MATANG dalam segala hal...:P

aku egat pesan mak aku k
lame dah ni die pesan
buat baik ngan orang
kalo kite buat baik ngan orang
mesti orang pun buat baik ngan kite
aku sentiasa pegang kate2 tu

tapi kan
kadang2 aku terpikir gak
tak smestinye bile kite buat baik ngan orang
orang aku buat baik ngan kite????
isssyyyyy jauh2 kanlah pikiran negatif ni
jadi motifnye...
hendaklah sentiasa beregat2 dan berpada-pada

oklah entry yang melalut ntah kemana
hehehehehe....

doakan yang terbaik untuk aku ekkkk

sori x der gambor
esok aku bubuh banyak gambar k
hehehehehe

pisttt no war........

Thursday, October 28, 2010

adekku dah besar

jap jer rasenye
liplapliplap
dah besar rupenye adek2 ku
huhhhhhhhhhhhh
nampak sangat aku dah lama tak perhatikan adek aku
maksud aku perhatian yang betul2
siyessss.........
kalo diingat2 kan
dah lama aku tak duduk nengok adek aku pergi sekolah
dah lama tak makan sama2 ngan adek2 aku
dah lama tak gaduh2 ngan diorang
dah lama tak tengok tv sama2

macam bizi beno kan aku ni
kalah PM gayanye
hahahahah
xdelah...
kalo aku ade kat rumah
adek2 aku plak takde
kang kalo dioramng ade
aku plak yang takde
macam mane tu ekkkk

ni aku nak cerita sikit sal adek2 lelaki aku
aku ade 3 orang adek laki2 ni
semua nye nakal,,degil dan macam2 lah
dah namenye laki2 kan
harus perangai nakal tu ade
kalo tak x namenye lelaki
heheheheh

pagi tadi tergerak hati aku
lepas subuh aku x tido
aku dok kat ruang tamu jer tengok gelagat adek2 nak pegi sekolah
macam2 ragam la wey
patut la mak aku pagi2 selalu jerrrr
potpetpotpet
hahahahah
adek aku yang muke bulat tu yer
harap maklum
hehehehe

yang abang tu
abang ni adek lelaki first aku
kalo dalam pamily die yang ke empat k
dok sibuk suruh mak aku iron baju sekolah lengan panjang
padahal mak aku dah iron yang lengan pendek
boleh x nak pakai
ok,,,,mak aku pun iron lah
aku koser nak layan ehhhh
pastu aku tengok jer
lepas pakai baju semua
dok telek2 muke kat cermin
sikat erambut pun ade gaya dah
siap sembur minyak wangi
deodoren bagai
aku macam x percaye weyyyy
ntah lah

dari gelagat die tu aku tibe2 terpikir
dah besar upenye adek aku ni
bile aku usik2 die dah ade mak we ker
boleh die sengih2 malu kat aku
adek aku ni umur 17
bulan depan ambik spm
mak aku plak tambah
tak lame dah tu
tak lame ape aku x tau
hahahahah

yang sorang ni plak x gi sekolah sebab dah habis exam pmr
yang ni memang dah terkenal dengan sikap kemas
suke smart2 kalo time nak kemana2
die pun bersiap bukan main
kate nak gi jage kedai surat khabar jer
tapi die punye bersiap macam nak gi kemana jer
aku senyummmmmmmmm je memanjang tengok adek aku ni
tapi aku x pelik sangat kalo si alang ni bergaya
sebabnye memang peel die dah macam tu
barang2 die x leh sentuh
x suke kongsi2 youuuuuuuuu
kalo ko ambik gak
jawabnye moncung mulut tu boleh diikat lah
that why dalam pamily aku die digelar mulut itik
pantang salah sikit muncung
pantang salah muncung
kan kalo aku kerat muncung tu baru tau
huhuhuhhu

budak gemuk ni pun dah pandai sekarang ni
baju2 dah x nak baju kiko ker
baju kiki lala ker
x nak yang ade cop jenama kanak2
dah nak pakai baju macam abang ngan alang jugak
nak pakai jam tangan lah
hape lah
seluar dalam pun dah x nak
nak pakai boxer semua tu
gerammmmmm jer aku kat die ni
xpelah dekkkkk
proses pembesaran lah tu
kan tak normal plak ko neh
hahahahhaa

nilah adek2 lelaki kesayangan saya
walau macam mane nakal dan peel yang ntah ape2 budak2 ni
tapi saya tetap sayang kat diorang ni

kak harap abang, alang ngan adek
belajar betul
dah besar nanti jadi orang berjaya
berbakti untuk mak ayah dan kakak2 mung ni
hehehehe

errrmmmmmmm
dah besar rupenye adek2 aku yer
kalo adek2 aku dah besar....
maknenye......
maknenyerrrr.....
maknenyerrrrrrrr....

aku dah TUA kerrrrrrrrrrr

ohhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkk

:P

Wednesday, October 27, 2010

biru vs putih

apakah maknanye tu

hehehehehe
xde maknenye pun
just nak share ngan kawan2 semua
share ape ek
korang rase ape
tekelah...
cepatlah teka..

hahahahhaa

sangat mengada ini budak kan
alah...nak manja2 sikit pun x leh ker
benci tau....

dahhhhhhhhhh

kang ade yang menyampah plak

hellllllllloooooooooooooo

aku x suka perkataan menyampah k
terus teregat kat budak tu
budak ker?????
uikhh dah tua bangka,,,budak ke namenye
hahahahahahahha

copsssssssssss
kite cakap sal ape tadi eksss
owhhhh sal biru merahhhh
ehhhhhhhh biru putih
sori tersyasyulllllll plak

xde,,,ermmm biru putih ni sebenarnya warna baju
alah baju free aku dapat time program
program mesra rakyat
aku x citer pun kan sal pgram tu
bukan x nak citer tapi ntah lah
xde kesungguhan nak citer sal tu
tapi rumusan nya program tu meletihkan tapi hepi
hehehehhe

ishhhhhhh kate keje,,,mesti hepi maaaa
kalo x hepi x best kan

rasenye niat sebenar entry ni lum tercapai ni

hehehehe

banyak melalut tang ke lain aku ni kan

x de...

sal baju biru putih tu kan...

aku rase sangat nice jer

lagi plak aku kenakan ngan tudung biru tu

alahaiiii rase cantik jer plak

hahahaah

sape lagi nak puji kalo diri sendiri x puji

kan..kan..kan...

padahal baju tu biasa2 je pun

sama gak ngan baju yang aku dapat sebelum ni

tapi ntah macam mane baju ni

aku rasekan macam ade sentimental value sikit

eceheceheceh....

tibe-tibe..........

oklah

daripada aku terus melalut kan

baik aku tayang gambar aku pakai baju biru putih tu

silakan tengok

jangan segan2 yer

sila2

jemput2


tadaaaaaaaaaaaa
macam mane
lawa tak baju aku
hahahahahaah
padahal baju biase je kan
tapi aku x kira..........
aku nak gak kate warna baju ni lawa
tambah2 aku yang pakai kan
aaauuuuuuuwwwwwwww
lebih2 dah ni


asal muke aku macam tu ek
nasik lah ade muke abang long yang hemsem :P
tolong selamatkan muke aku
hahahahahahahha
gilossssssssssssssssss
abang long memang hensem kan...kan....
dahlah baikkk...coolllll jer
aikkkk puji lebih2 ni
pissssttt no war abang long

tapi boleh ke malam tu
abang long kate muke aku maxcam hantu
boleh?????
nasib abang long yang kate
kalo orang lain yang kate
sumpah aku sekeh kepala tu
hahahahah

x der lah aku gurau jer
hantu pun hantu lah abang long
janji hati senang
tak ke gitu
hehehehe

oklah
siap gak entry ni akhirnmye
fuhhhhhhhhhhhh
legaaaaaaaaaaa

tadaaaaaaaaaa....

hepi birthday girlssssssss

owhhhh
mahu macam mane dulu ni ek
ermmmmm
opsssssssssss sebelum terlupe
assalamualaikum semua
selamat pagi
aikkkk macam mood ok je pagi ni kan
hehehehehe
apa barang nak moody2 pagi2 ni kan
keceriaan harus diutamakan kan..kan..kan

kite nyanyi lagi hepi birthday nak
birthday saper???
ololololo....
birthday kakak kesayangan aku
lain mak lain ayah
heheheheh
k,,,nyanyi same2 tau
lagu biase2 dah ler

aku nyanyi
korang ekut tau
ok

hepi beday to u
hepi berday to u
hepi berday to alonggggggggggg
hepiiiiiiiiiiii berrrrrday to alongggggggggggg
hahahahaha
k...dah2...sore aku x sedap

ari ni 27.10.10
ari lahir member sekerja aku
aka along...
korang dah kenal kan
berday yang ke berapa?
kene gak ke bagitahu
korang tanye tuan punye badan lah ehhh

pejam celik pejam celik
dah setahun aku kenal rapat ngan along ni
dulu kenal gitu2 jer
kalo jumpe pun x kuase nak tegur
hahahaha
ehhhh penah jumpe ke
name jer dok sekampung
tapi siyessssssss jarang jumpe
tapi aku tahu lah kewujudan along ni
hahahahahaha

setahun ni jugak
dah banyak aku belajar macam2 perkara ngan die ni
die pun dah bawak aku ke merata2
merata2 die heret aku tau
ehhhh koramg jangan pikir bukan2 tau
maksud aku dalam kerja lah
sampai sekarang ni
aku dah ramai kenal orang
mekasih banyak longgggg

bagi aku along ni seorang yang sangat baik
yelah,,,aku kan x der kakak
jadi aku nak anggap je lah die kakak aku
boleh kan long
sejak kenal die ni
die lah tempat aku mengadu
tempat aku mintak tolong
dah banyak sangat die tolong aku
start aku nak gi interbiew keje ni lagi
boleh die bawak aku pegi interbiew tu
dah lah die offer aku keje ni
pastu tolong selesaikan segala resume
surat2 menyurat aku tu
ermmmm banyak jasa budak along ni ngan aku tau
dah x tau nak balas camner dah

ehhhh saya cakap betul ni tau
x der langsung niat nak bodek ke ape ke
apa yang saya tulis ikhlas dari hati nurani saya tau
jangan pikir yang bukan2 tau

tapi dalam kebaikan tu
ade gak yang saya tak suke tentang die ni
ermmmmm ape yer
yesssss saya egat dah
die ni seorang yang panas baran tau
tapi baran hangat2 tahi ayam jer
kejap jer die marah
pastu lame2 ok lah
hehehehehe
dah masak sangat dah perangai die yang satu tu
kadang2 mulut jer lebih
padahal hati lain
hahahahaha

lagiiii ape yer yang saya x suke tentang along ni ek
owhhhhh die ni suke pakse saya nyanyi k
dari saya x pandai karok
sampai lah saya pandai
die ni lah selalu pakse2 saya tau
hahahahahaha
lawokkkksssssss tul lah kalo egat balik time first time aku karok

ermmmm
budak along ni suke gak perli2 saya
perli ape????
perli sebab saya tak suke makan sayur
selalu die perli tau
saya bukan tak suke makan sayur
tapi kurang suke
lain maknenye tu kan
:p

satu lagi yang saya tak suke sal along ni
die selalu wak memek muke hodoh kat saya
siap kuarkan gigi die yang x berapa nak jongan tu
hahahahaha
saya tahu die nak kenakan saya ngan budak tu
owhhhh sangat tak suke tau
bukan tak suke budak tu
tak suke die buat memek muke macam tu
rase nak cubit2 jer
hahahahahaha

ermmmmm
tulah serba sedikit tentang along saya
entry ni ni entry khas saya untuk along yer
sempena hari kelahiran die

tapi eleh along tu
gembira lah ko ari ni kan
gi sambut berday jauh2 dari saya
mentang2 dah ade kesayangan sekarang ni
saya awok tinggalkan
huhuhuhuhu

ehhhhh saya x kisah lah
saya bahagia kalo awak bahagia
dari dulu saya selalu kate kan
ade hikmah dari semua yang terjadi dalam hidup awak selama ni kan
saya harap "budak " tu yang terakhir dalam hidup awak long
buatlah keputusan yang terbaik
saya nak tengok awak bahagia
saya akan tolong awak selagi saya mampu
tu janji saya sebagai seorang kawan

ehhhhhhhhhhhhh
kenapa tibe2 rase macam nak nangis plak
patutnye along yang nangis kan
haahahahaha
aku macam biasa ah
baru sedih sikit
terus ade drama air mate
nyammmpahhhhh

ishhhh x suke ayat tu
apa kes nak nyampah2 plak ni

k lah sempena hari lahir along ni
saya harap awak panjang umur
dimurahkan rezeki
dipermudahkan jodoh
dan dipermudahkan segala urusan
dunia dan akhirat
amin.........

terimalah gambar birthday girl pada hari ni


budak mate bulat
hepi berday long
muahmuahssssss

ni saya siap bagi hadiah cake katak lagi kat awak
harap2 awak suke
awak kan suke katak
ahahahhahahah

ok
sekian sahaja untuk pagi ni
kalo aku terlebih rajin kang
tunggulah cerita lain yang akan datang
hehehehehe

pisssssssssstttttttttttt.........

Tuesday, October 26, 2010

akhirnya...aku bagitahu jugak

panjang tak tajuk entry kali ni
ntah lah
rase nak tulis gak pasal ni
hari ni aku bagi gak adress blog aku ni kat seseorang
aku nak die baca
sebab dah lame no die mntak kan
ntah kenapa ari ni tergerak hati aku nak bagi
mungkin dari situ die tahu
aku ni orang yang macam mane

aku pun tak paham
kenapa aku tulis blog ni
n then aku x nak orang baca
maksud aku orang2 yang aku kenal lah
mungkin aku x layak lagi nak digelar blogger kot
memang tak layak pun kan
dengan kepandaian yang secotek ni
apalah sangat kan

lagipun bukan best pun blog aku ni
ermmmmmmmmmmm
tibe2 rase down dengan diri sendiri
kenapa ni??????
tak paham lah

tolonglah datang angin ceria
angin semangat
angin hepi
angin kebunga - bungaan
datanglah
marilah
aku seru namamu
hahahahahhahaha

nak ketawa cam dulu
sape - sape ade lawak
leh tolong ceriakan aku
plisssssssssssss

tibe2 nak nyanyi lagu aishah jer
jom nyanyi sama2
lagu tajuk wajah tu
korang reti tak
kalo x reti buat2 reti k
jom nyanyi
dengan penuh perasaan yer
1,,,,2,,,,3,,,,

Setenang air di kolam Begitu wajahmu
Gelora hati di dalam
Tiada yang tahu
Sentiasa terukir
Senyum di bibir
Lindungi perasaan
Di balik gurauan

Namun dari riak mata

Kudapat membaca

Ada garis keresahan

Jiwa antara kita


Dalam gelak dan tawa

Hati terluka

Di dalam keriuhan
Engkau kesepian


Seperti engkau jua

Kukenal erti duka

Peritnya keyakinan
Dipersiakan
Seperti kau alami

Kutahu erti sepi

Mengharung kepahitan ini

Ohh sendiri

Setenang-tenang wajahmu

Tidak setenangmu

Tidak berdaya kau lindungi

Kehampaan ini

Dalam senyum tawaku
mereka tahu

Diriku kecundang dalam percintaan

fuhhhhhhhhhhhhh
penuh perasaan aku nyanyi
rase nak meleleh jer air mate ni
heheheheheh
terlebih2 aku ni kan
wellllllllllllll
u know me
k lahhhh

kepada cik PA
bace lah blog saya ni baik2
x best pun
tapi saya harap awak suke
dan terus membaca blog yang x seberapa ni

terimalah muka tuan blog yang tk berapa nak lawa ni
tp manis tetap ado kan
:P


pisttttttttttttt..........

love is cinta

aku hepi kalo die hepi
semoga dia dan sidia bahagia
berkekalan....
dunt noti2 kamu dua orang yer

satu permulaan yang bagusssss
semoga step yang seterusnya lagi bagus2
hahahahha

hepi mood todayyyy...

pist no war

gaji

bile mau masuk ni
duit dah x de
plisssssssss bosssss
cepat2 masukkan gaji aku
dah x de pitihhhhh ni

uwaaaaauwaaaaaauwaaaa

sape2 nk tolong bagi aku duit
sila angkat tangan

:P

Sunday, October 24, 2010

coklat ke chocolate

mane satu ek
coklat ke chocolate
mane2 pun boleh daaa
yang satu tu dalam BM yang satu lagi tu dalam BI
saje lah buat2 tanye

nampaknye mood aku dah semakin baik ni
malas dah aku nak pikir sal orang lain
baik aku pikir pasal sendiri jer
orang lain pun tak pikir pasal ko
soooo jangan sibuk2 hal orang cik saadah yerrrrr

ermmmm
aku sebenarnye nak kongsi ngan korang
pasal makanan
bukan makanan sangat lah
lebih kurang macam snek gitu
atau makanan ringan kot
sebab aku x reti nak kategorikan apa makanan ni
hahahahhhahah
boleh ker aku cakap macam tu
lantaklah..........

aku jarang hapdet sal makanan ni
jadi silalah jangan hairan ok
sekadar perkongsian semata2
hahahaha
tapi bukan bermakne aku bukan seorang pemakan
betul ke ayat tu???
aku sangatttttttttttttttttt gemar makanan
kalo tak...
x kan badan setambun macam ni kan
heheheh

korang suke makanan atau minuman berasaskan coklat tak
aku suke tau
bagi aku kalo kite makan atau minum bende yang berasakan coklat ni
tibe2 akan ade satu perasaan yang mendamaikan jer
pendek kate syokkkkkkkkk je kalo ko makan atau minum coklat ni
hilang segala stessssss yangb ade
heheheheh
lagipun coklat banyak kasiatnye ape..........

tapi ade jugak yang kate coklat ni menggemukkan
issskkkkk x der la weyyyy
ko jangan lah makan hari2
makan lah berpada2
kate nak lawa
harus pandai jaga pemakanan maaaaaaa
heheheheh

k aku nak tayang apa coklat yang aku suke


nilah minuman yang paling aku suke
kalo sehari tak minum macam tak bermakne jer hidup ni
hahahahaha
terlebih sudahhhhh
bayak khasiat tau minuman ni
nak kene bagitahu jugak ke
tak payah lah kot
better korang pegi kedai
beli,,,and then ko bace kat kotak tu
hahahahha

owhhhh ni pun bestttttttt
tapi sekarang ni macam payah jer nak jumpe susu coklat marigold ni
kalo minum ni time2 sejuk
wahhhhhhhhhhhhh syorgaaaa rasenye
over2....aku neh
ais krim ni pun aku soke
selalu kalo berhenti mane2 stesen minyak aku beli ni
x cukup satu dua aku beli tau
hahahahah
best lah wehhh
korang pernah try tak
gambar diatas sekadar hiasan k
dahlah tulisan siam
x suke............

haaaaaaaaaaaa
yang ni walaupun ropenye hudosssss
tapi rasenye memang tip top weyyyyyyy
nak2 lagi kalo mak aku yang buat
perghhhhhh kalah chef wan u
hahahahha
betullll lah
sapa yang dah rase air tangan mak aku tau lah
takkan aku nak tipu plak
Allah marah
:P

ni lagi satu
tapi yang ni bukan selalu lah
kadang2 kalo berkesempatan jer aku makan
tapi aku suke
mane boleh hari2 nak makan mende alah no
kan gigi ko rosak
tambah kolestrol lagi
yang penting kalo hari2 beli
habis lah duit ko
hahahahahahahahhaha
boleh plak kau cakap macam tu kan hahahahah

tu lah coklat2 kesayangan saya kawan2 semua
tapi tak bermakna makanan atau minuman lain saya tak suke
tapi kesukaan saya diatas harus diutamakan
heheheheh
saya makan semua bende lah
tolak bende2 yang xleh makan jer saya x makan
tapi kawan saya selalu kate saya cerewet dan memilih makan
betul kerrrrr

ermmmmmmmmm
kompius saya....
memilih harusssssssssss kan...
hahahahhaa

ikut mood

ermmmm
aku kan kalo mood x berapa nak betul
selalu je mempengaruhi keadaan
maksud aku aku akan jadi tak berapa betul jugak arrrr
kalo aku sedih maknya ari tu memang aku tak ceria
mulut pun kompen muncung je
muka manis, yang sering dihurung semut pun :P dah jadi kelat
kate2 yang 1000 patah pun jadi x de patah langsung
begitulah gambarannya kalo aku x ceria

cer kalo aku hepi
muke kembang macam dipam2 jer
senyum plak kompen ke telinga
kata2???? x yah nak cakap arrr
volumenye kompen yang paling tinggi levelnye
ketawa mesti sampai kuar2 air mata la
hehehehehe

ehhhhh
korang macam maner ek
mesti macam aku gak kan

sooo aku x nak cakap banyak
oleh kerana mood mempengaruhi segalanya
maka lagu yang aku dengar pun berdasarkan mood jugak ok
makanye lagu aku hari ini ialah
lagu mohon diri daripada shima
x de lagi lagu kak melah ram tu k
sila layan..........

Izinkan aku mengetuk hatimu
Meleraikan rasa kasih
Yang masih tersirat
Kerna itu kau membisu
Sehingga ku tertunduk malu
Mengapakah engkau begitu

Biarkan aku di sini
Mencari cari arah ku yang pasti
Biarlah cinta ku ini
Tak perlu kau peduli
Tak perlu kau menambah sakit hati

Pergilah kau dari sisi
Tak ingin kau kan kembali
Biarlah ku meratapi
Kepedihan hati ini
Cintamu bagiku
Bagaikan sepasang baju
Hanya menambah pilu

Tak ingin lagi ku menanti
Untuk darimu kembali
Menyusun jari
Memohonkan simpati
Aku sedar kini
Cintamu hanyalah pelangi
Tiba mentari
Hilang lah seri

banyak maknenye lagu ni bagi aku
makne mengikut versi yang aku paham lah
x kesah kalo korang nak paham lagu mane pun
mengikut versi dan kefahaman masing2
heheheheh

opsssss sori
update x bergambar
update juga mengikut mood
hehehehe :P

piiiisssstttttt no war

aku ke yang bersalah

hai kawan2 semua,,,,,dah lame aku xupdate blog ni kan. sekarang ni hegeh2 nak update....
siyesssss dah terketar2 nak menulis,,nak meluahkan apa yang aku rase ni. rase dah tak tertahan - tahan menahan sakit didada ni,,,sakitttttttt sangat dengan apa yang terjadi yang aku langsung x jangka. ntah lah...aku pun tak tahu dari mana aku harus mulakan....maaflah kalo ari ni aku teremosi...aku nak muntahkan segala apa yang aku pendam,,,kenapa dia buat aku macam tu...
aku sendiri pun tak paham...salah aku ker....rasenye salah aku yang sekuman tu langsung tak logik untuk dijadikan isu untu aku dan mereka tidak bertegur sapa...x bolehhhh weyyyyyy...
aku x leh egat semua tu,,,rase nak nangis time2 ni jugakkkkk.....nilah first time aku rase sangat down ngan kawan2 ni....maksud aku kawan2 aku yang sekarang ni lah,,,boleh sampai aku nangis2 kerana korang semua...berbaloi ker semua tu...ntahhhhhhhhhhhhhhh aku sendiri pun x tahu...
kenapa buat aku macam ni,,,kenapa senyapppppppp jer,,,kenapa tak tegur aku ni kenapaaaaa????
kenapa dulu selalu manje kan aku,,,selalu buat aku rase aku adek korang ,,,,selalu buat aku rase rindu kat korang semua,,,selalu buat aku rase dihargai kenapaaaaaaaaaa????????????? aku sangat benci ngan apa yang korang semua buat kat aku ni,,, rase sangat tak berbaloi harapan aku ngan apa yang korang buat kat aku,,, ker memang aku jer yang perasan selama ni orang ikhlas nak berkawan ngan aku,,,ker aku yang over hegeh2 nak kawan ngan korang semua..eiiiii macam2 dah pikiran yang x elok aku pikir sekarang ni... aku sedar..aku bukan lah seorang yang sempurna sebagai seorang kawan... banyak sangat kelemahan dari kelebihan... tapi satu jer pinta aku,,,tolong lah faham dengan keadaan aku,,situasi aku ni,,,tolonglah jadi orang yang boleh berfikir dengan matang...dan boleh menerima segala bende yang terjadi dengan fikiran yang terbuke...ape2 pun mulut aku menyatakan benci,geram,marah,sakit ati kat korang semua,, namun jauh disudut ati aku ni,,,masih ade kasih sayang yang aku berikan kat korang semua atas nama persahabatan,,,,mane mungkin sekelip mate aku nak padamkan korang semua dalam hidup aku ni,,, dah banyak sangat kenangan yang kita cipta,,yang tak mungkin aku dapat kat tempat lain,,,banyakkkkkkk sangat dah,,,,tak terkira,ngan korang sangat bestttttt,,aku sangat hepi,,, tapi tu mungkin dulu,,,aku tak pasti akan datang macam mane,, aku dah x boleh nak tulissssss lagi dah,,,dah berkaca2 mate ni,,dada pun terasa tersekat- sekat jer... padaMu Ya Allah tunjukkanlah kami jalan yang benar,,,leraikanlah kekusutan ni...aku nak seperti dulu...... maafkan aku kalo aku yang salah....

Tuesday, October 19, 2010

doakan

kawan2
doakan perjalanan saya ke KL selamat pergi dan balik.
owhhhhh sangat teruja untuk ke KL setelah setahun saya x jejak kaki ke sana
terkenang2 zaman2 mude dulu hehehehehe

kepada orang tu
sabar ye
jangan sedih2
buat keje elok2 tau

lain kali kite gi KL skali

pissssttttttttt no war...

Monday, October 11, 2010

berdua lebih baik

hehehehe
iyer2 je kan tajuk kat atas
tapi betul la kawan2 semua
kate orang kalo sorang baik berdua
baru best hidup ni
kalo time berjalan pun macam tu gak kan
baik berdua
mana lah tahu takut2 tgh jalan ade orang culik ko ke hape ke
eiiiiiiiiiiii nauzubillahhiminzalikkkkkkkkkkkkk

aku botul2 kebosanan ni
iyerlah my dear opismate along kan holiday
makanya sensorang lah aku kat tempat keje
tersengguk-sengguk depan pc ni
uiiisssshhhhh nyampah tau
i sangat rase lonely
huhuhu
sobsobsob

maka untuk mengubat kebosanan + kerinduan
aku tempek gambar saat2 manis bulan madu kami berdua
:P
manisssssss ker
pedulik ape
korang rase ke apa yang aku rase
janji aku hepi



korang tengok lah gambar along saya ni
sangat nakal ok
rase nak cubit2 jer

saya pasti merindui saat2 ni kalo saya dah tak keje kat sini
ohhhhhhhhhh
saya tak dapat bayangkan kalo perkara tu terjadi
ermmmmmmmmm

:(:):P:o

Sunday, October 10, 2010

tido

harap2 malam ni leh tido nyenyak lah yer
balas dendam yang semalam punye
boleh kul 3 lebih tido semalam
ni keje zaman belaja dulu jer aku buat
kalo kat umah jarang tido lewat
habis lewat pun pukul 1 pagi
pastu pagi2 hegeh nak bangun nk anto adek ke sekolah
owhhhhhh sangat mencabar ok

tapi takpeeeeeeeee
janji hati senang
lalalaalala

sori lately
update x bergambar

c u...

kebunga - bungaan

hahahaha
ape maksud tajuk diatas
sape bleh teke angkat tangan
nanti aku bagi upah seposen
:P

ntah kenapa akhir2 ni
perasaan berbunga2 jer
kenapa yer
x pasti ler ngape jadinya

aku tahu sebenarnya
tapi harus ke aku bercerita
dan kecoh2 kat sini
x payah lah kot

kepada orang tu
jangan lebih2 usik hati saya yer....
sebab saya sangat takut dengan usikan tu
hahahaah
yyyyy takut??????
ntah......

tapi yang penting
hatiku sedang berbunga - bunga
rasa macam nak menari2 jer.....

:P

Saturday, October 9, 2010

OT

bertapa di bescomm ngan kak su
packing tentatif program program mesra rakyat
kerja..kerja..kerja
heheheheh
kayanya tidak...
hohohoho

along................
update blog eiiii
hehehehe
nak kene gi obersea baru nak update ker?????
jangan marah
hepi holiday long......

pissssttttt no warr

:)

Thursday, October 7, 2010

masalah rumah tangga

aiiiiii
nampaknya macam orang yang dah berumah tangga kan
heheheheheeh
tajuk kasik gempak sikit
barulah bestttttt....

iskkkkiskkkkkkk
saya sebenarnya malu nak berbicara hal ni
first saya memang dah sah2 lah belum berumah tangga
keduanya kalo dah namenye bujang
memang ko x de langsung pengalaman berumah tangga
tapiiiiiiiii..........
jangan pandang aku ngan sebelah mate tau
aku ni kan rajin.....
rajin membaca
rajin search tenet
rajin mendengar orang berpengalman becerita
dan macam2 lagi lah

heeeeeeee kate cita2
ehhhhhh korang ade tak cite2 nak berumah tangga
tentulah ade kan
jadi meh kite sembang2 tentang masalah rumah tangga
bukan ape kawan2
aku x tahan dah nengok kawan aku yang sorang ni
dia baru kawin
tapi ada problem sikit
aku xyah citer ah kan
x baik.......
tu rahsia rumah tangga orang

xde bagi aku lah
mase mula2 kawin memang macam tu kan
mesti ade problem
yelah,zaman bercinta lain
zaman bertunang lain
kang kawin lain plak jadinye
semua bende yang kita sembunyikan selama ni
terserlah lepas kawin
jadi aku rase bende ni adat dan fenomena biasa
tapi bagi mereka yang terlibat tu mesti ah kene pandai handle
dari segi emosi, pemikiran,kesabaran dan macam2 lagilah

haaaaaaaaa
dah macam mak nenek dah
hahahaha,,,biarlah aku tak kira
aku nak gak bagitahu

dan aku rasa problem2 diawal berumah tangga ni
dapat kita jadikan untuk kite lebih paham pasangan kite
ermmmmmmmmmmmm
betul ke tak ni
orang2 dah kawin,,,betul ke tak ni

setiap pasangan plak kene lah bertolak ansur
dok berbincang
semua tu lah
takkan nak berpisah kerana masalah secotek tu
dah lah ko bercinta bertahun2
tup2 kawin x sampai setaun
noooooooooooooooooooooooooo
aku x mau bende tu terjadi kat kawan2 aku
aku sendiri pun tanakkkk ok

aku pun tak tahulah nak cakap lebih2
masam muka dalam rumah tangga tu dah jadi asam garam
mak ayah kite pun gaduh gak kan
tapi perkahwinan mereka still bertahan sampai sekarang
Alhamdulillah

jadi aku rase kepada mereka yang baru kawin tu
n ade problem ngan pasangan masing2
cepat2 lah selesaikan
jangan cepat melatah
bincang leklok k

dan kepada kawan aku tu
sabar banyak2
doa pun banyak2
usaha yang terbaik untuk jadi isteri yang terbaik buat suami
aku harap kamu bahagia selama2 nya

errrrrrrrrrrrrr
tiba-tiba satu perasaan halus wujud dalam diri ni
rindu sangat kat kawan aku tu
dulu susah senang ngan die jer
penah satu masa aku memang x de satu sen pun duit
dalam purse aku memang kosong
x semena2 member aku tu letak beberapa syiling
ntah aku x egat berapa sen
dia cakap x baik biarkan beg duit kosong
owwwwhhhhhhhhhhh sangat terharunya saya masa tu

dah lah beberapa hari makan minum saya dia tanggung
sangat sedih time tu
time keje kat KL
banyak sangat lah kenangan aku ngan die
rasenye macam dah tak tercerita dah
ermmmmmmmmmmm
dulu setiap aktiviti yang die buat die mesej aku
aku pun macam tu
dah macam kekasih dah time tu
kalo aku lelaki,,memang aku dah ambik die jadi kekasih aku huhuhu
sampai masa die kawin,,,
aku plak yang over nangis
tapi aku x nangis depan die
aku nangis sorok2
maluuuuuu................

tapi skang aku ngan die dah tak macam dulu dah
die dah kawinnn
jadi aku hadkan hubungan aku ngan die
aku takut husband die x suke
padahal xpe sebenarnye
tapi aku saje yang x mahu

sekarang ni die tengah ade problem
sooooooo aku pun terasa jugak apa yang dialami sekarang ni
tapi aku sedih sebab aku dah xleh tolong di lagi
die dok jauh...
dulu dan sekarang dah tak sama dah....

oh my dear kawanku
sabarlah.........
aku sentiasa mendoakan kebahagiaan mu

iskiskiskiskiskiskiskiskisk
tibe2 saya teremosi
owhhhhhhhhhhh saya terkenang lagi...........

tak paham

betullll
siyes aku x paham dengan diri sendiri
rase hepi je lately
yyyyyyyyyyyyy..........

x paham betulllll....
betulllllllll x paham neh...

;P

hidup ni memang selalu diselubungi misteri kan..kan..kan.........

kecurian

huhhhh
terkejut aku semalam tau
tibe2 kat wall FB aku member aku cakap anset dia kene curi
laju2 je aku nak respon kat die
tgok2 komputer aku kerasssss...jem lah plak
tensen okkkk,,,time aku nak gune tu lah
time die nak hang bagaiiii

sudahnye tanpa berpikir aku col lah anset member aku tu
ehhhh........dapat
pastu bleh plak aku pikir
kate anset kene curi
mesti lah bile ko buat panggilan x dapat
budussssss nya aku
hahahaha
nak buat camner
dalam kecelaruan minda
secara automatiknya kelakuan juga berlaku sedikit kecelaruannn
cewahhhhhhhhh ayat akademik tu
huhuhu
dah lah fon opis rosak
memang sudah jatuh ditimpa tangga lah
:P

ehhh
macam2 plak aku ni
tak lama pastu aku col opis member aku tu
ohhh lupe nak bagitahu
member aku namenye tipah
tipah tertipuuuuu hahahaha
xder lah
saja gurau2
jangan marah ye pah

sebelum col tipah tu
konon2 lah aku nak tanya bagai2 soalan
tapi bile dah dapat cakap tu
aku jadi kelu aaauuuwwwwwwwwwwww
hehehhe
betul
aku x tipu pun
mane taknye
aku baru je hello2
tipah jawab dalam nada sebak yang amat

yelah korang semua
anset tu hadiah kahwin die
memang sentimental value lah die punye anset tu
aku pun just nasihat2 suruh die bertenang macam gitu lah

aku x paham lah budak2 ni
padahal tepon tu bukan tepon baru pun
rosak lagi tu
sempat lagi ko curi time tipah kuar ek

aku rase kat tempat keje macam aku ni
dah kene ade cctv kot
yelah dah tanye semua orang yang kat dalam bestari.com pun
xde yang ngaku
at least kalo ade cctv bleh lah nampak sape yang ambik
x gitu

ermmm korang tahu tak ape tu bestari.com
bestari.com ni lebih kurang macam cyber cafe lah
tapi x berbayar
ni kat negeri terengganu je ade tau
tetiba rase sangat bertuah jadi rakyat dibumi terengganu tercinta ni
hehehheeheh

owhhhh malas lah aku nak cerita lebih2
kesudahannya tepon tu dah pun jumpe
husband tipah jumpe kat dalam longkang kat bestari ni lah
sempat lagi budak tu buat keje tu kan
siap x ngaku tu
dan yang paling aku x leh terima tu
yang buat keje tu adalah pempuan
PEMPUAN okkkkkkk


nilah ropenye tepon tipah yang dicuri
lebih krang macam ni lah
aku pun x sure lah jenisnye
yang pasti nokia.........


nilah saya dan puan tipah
hehehehe

Terima kasih Allah
mungkin rezeki tu masih berpihak pada tipah

Alhamdulillah..........

Wednesday, October 6, 2010

marah ker????????

aku tak tahu die marah ke merajuk ker, kecik ati ke ngan aku
rasa bersalah lah plak kat die
harus bagaimana ni???

Tuesday, October 5, 2010

batu buruk beach resort

haaaaaaaaaaa
sekian lame aku menanti untuk update sal kursus kat bbbr
ohhhh bbbr tu adalag singkatan bagi batu buruk beach resort
heheheh,,,
aku kene attend kursus dua hari sajork
jadi.... x der lah rase tekanan sangat kan
hehehehe....
padahal bukan kursus yang berat2 pun
just macam perjumpaan ngan pihak pengurusan macam gitu lah

tapi tetap ade pengisian nye ok
ade banyak gak teguran dan nasihat daripada pihak pengurusan
siap ade ugutann tu hahahaha
bukan ugutan tau....
aku saja je cakap macam tu
sebenarnye aku yang takut...
aikkk bunyi macam pernah buat silap jer
nononono
aku baik ape
berdisiplin lagi tu.......

owh sebelum terlupe ye
malam tu diadakan jamuan raya
korang nak tahu.....
aku nyanyi lagu raya
xpernah dibuat dalam hidup aku ok
dengan lutut yang terketar2
aku nyanyi gak
akhirnyaaaaaa berjaya
yeeaaaaayyyyyyyyyyy
hahahah...tu pun berduet ngan along

ade ke patut mak aku tak caya bilaa aku citer aku nyanyi
bleh mak aku cakap
lebih kurang macam ni lah dialog aku ngan mak aku petang aku balik tu

aku: mok,,,tahu dok kak nyanyi malam,,,nyanyi lagu siti lagi,,,tapi ketor lutut2 mok

kak memang panggilan manja aku kat umah yer,,,

mok: ermm ye dok,,,bakpe dok tepon mok biar mok nyanyi

boleh mak aku cakap macam tu
hahahaha
mak aku ni pun kuat karok time kenduri kawin k

aku: sungguh ah, egat orang dok reti ke

mak: ehhh...panda ke mu nyanyi kak,,,suare dok berlagu langsung,,plok tu lagu siti,tinggi tu

arghhhhhhhhhhhhh
langsung x membina ok
aku tahu lah suare aku memang x sedap
sobsobsobsobsob
sangat klako bile diegat balik sal mak aku neh

ni gambar petang kat batu buruk
masa ni baru lepas kene lecture
terima jelah
dah memang betul apa yang bos kate
kat batu buruk petang2 ade kuda
jadi sesapa yang rase nak naik kuda
datanglah ke pantai batu buruk
kasi promo sikit


kebetulan kak su n her pamily pun ade kat bb,,jadi colling2 n jumpe. kate sari x jumpe rindu
hahahaha


saya sangat soke gambar diatas,,,u see mamat,,aku rase die sangat ensem time ni
hahahaha
mat.......aku eklas tau
dengan spek mate itam tu
dah macam kat putrajaya dah rasenye
huhuhu
seharusnya gambar tuan blog yang tak berapa nak jelita,,

tetapi suwitttttttt tetap ade
hahaha
alamak puji diri snediri lagi
wekssssssssss.....
layan lah segala gambar yang aku tempek ni
korang tengok
semua orang gelak kan aku time nyanyi
nampak sangat sore x sedap kan
xpe x sedap pun xpe
janji ko spoting malam tu
orang lain ade ke volunteer nak naik pentas
hahahaha...nasib aku ngan along ade

sambil angkat2 kening
tanda berlagak
hahahaha
ngan tuan pengarah UPMN


gambar kat bawah ni plak time bengkel
aku letak sikit je gambar time kursus
sebab memang x ambik banyak sangat gambar time tu
time bengkel ni lagi kelakar
ade ke patut bos aku cakap
yang nyanyi semalam x yah bentang
boleh??????????????
gummmmmmmbiraaaaaaaaaaa aku dibuatnya kawan2 oiiiii
bartuah nasib badan
dan kami sememangnya selalu bertiga
sebenarnya berempat
tapiiiiiii,,,mamat kan malu nak ambik gambar ngan kami time kursus
jadi kami kene lah bertiga

tu ajelah cerita kursus kami
menarik tak
sebenarnya da lagi
tapi tak perlulah bercerita disini
biar aku ngan orang2 yang tahu je tahu

kate rahsia kerajaan.........

c u!!!!!!!!!

new face

camner kawan2 sekalian
ok tak imej baru blog aku yang ntah ape2 ni
heheheheheh
bagi aku dah ok
lawa sangat dah tu
tapi kalo korang tak tahu lah macam mana kan

harap2 korang suka lah
bagilah support sikit
aku kan baru jer lagi dalam arena blog ni
dah sah2 lah banyak no bende yang aku tak tahu

dah sampai tahap ni pun dah kira ok dah ni
cemerlang u........
cemerlang bagi aku lah
orang lain tak tahu lah plak aku
hahahaha

suke beno memuji diri sendiri aku ni kan
ateeeeeeeeeee..........
kome idok mahu puji teman
teman puji lah diri sendiri hehehehe

ehhhh sedar diri sikit
kamu tu orang ganung
cakap ganung ah
hahahahha

aku dah mengarut dah kawan2 oiii
dah2....
sila berhenti sebelum terlewat dan
sebelum tersesat jalan
adalah lebih baik aku sampai disini sahaja
sebelum kemengarutan berpanjangan
hahahaha

anyway........
wajah baru blog aku ok kan?????
kan????

Monday, October 4, 2010

kebosanan

aku tak tahu lah apa nak jadi kat aku ni
hahahahhaa
macam ade masalah besar je bunyikan..kan...

tak delah..aku kebosanan lah hari ni kawan2 semua
x de cerita yang menarik nak dikongsi
sebenarnya banyak cerita nak dokongsi
tapi disebabkan beberapa sebab tu
maka terpaksalah aku bekukan jer cerita tu dulu yer

huhhhhhhhhhhhh
nampaknye impian aku nak jadi blogger tegar agak tidak kesampaian
sobsobsobsob
ni bunyinye macam orang dah hilang semangat ni
yelah...
kalo blogger tegar hari2 mesti ade cerita nak kongsi
tapi aku..................
sambil mate kelip2
mengharapkan belas ehsan
hahahahaha......
Ya ampun apa sudah jadi ni

dulu beriyer2
berkobar2 nak ade blog macam ceeramoon n kasih aleeya n kasih amani
tapi skarang macam dah putus asa plakkkkk
wake up...wake up........

hehehehe
jangan wisau semua
aku macam biasa lah
selalu jer dalam mood tidak menentu
kalah orang datang bulan kan
ari ni aku cakap aku dah putus asa
ko tengok lah esok lusa
semangat die lain macam jer

sesungguhnya saya berada dalam kecelaruan minda
hahahahaha
budusssssssssssssssss jer aku rasa
hahahaha

kecelaruannnnnnnnnnnn yang berpanjangan hahahaha


dah lama tak buat keje2 giler macam ni
rinnnnnnduuuuuuuuuuuuuuunyeeeeeeeeee
ehhhhh bukan ke selalu macam ni
dasar pelupa jugak aku ni
hahaha

dan yang sebenarnya......
aku adalah dalam mood boring sekarang

gambar2 diatas adalah langsung tidak ade kene mengena dengan cerita ni ok
sekadar penghias entry ni jer
hahahah

maaf lahhhh
suda terlebih sudahhhhhhhhhhhh

ok bye2

Sunday, October 3, 2010

diam - diam jatuh cinta

haaaaaaaaaaaaa........

jangan terperanjat k,,aku dah jatuh cinta

hahahahha,,,,tipu jerrrrrrrrr......

kalo yer pun apa salahnye kan..kan... gataiiii sungguh

dah berapa kali pusing dah dengar lagu ni

ntah kenapa bahagia jer time dengar lagu ni

sape2 leh tolong x plain tak

:)

jom sama2 kita nyanyi nak.......


Diam-diam.... berpandangan..
Mata bertentang mata..
Malu-malu.. aku malu..
Kau buat begitu..

Jeling-jeling.. kau menjeling
Senyumanmu menggoda..
Lama-lama.. dalam diam
Aku jatuh cinta..

Beginikah rasanya
Sakit asmara..
Siang malam gelisah..
Ingin bersama..

Ku tunggu, ku menanti
Kata cintamu..
Biar senang dihati
Ku disampingmu

Jangan-jangan kau berpura

Sembunyikan hatimu..
Bukan-bukan ku tak tahu
Debar didadamu..

Kita saling sama cinta
Tetapi malu-malu
Diam-diam jadi rindu
Rinduku padamu

Dulu malu tapi mahu
Kini baruku tahu
Diam-diam jatuh cinta
Bersama akhirnya.


wahhhhh

bestttttttttt nyerrrrrrrr lagu ni

nak goyang2 jer rase

hahahahha

hudossssssssssss perangai sungguh ini budakkk


lalalalala

lalalalala

hepi lagi.................

sombong

ermmmm
camner nak mulakan ni ek
ok.....
aku nak tanye lah kat korang sikit kan

apa perasaan korang kalo tiba2
tiktiktik
anset ko berbunyi
lebih kurang cam gitu lah bunyi kan
hahahaha

lepas tu ko buke mesej
drama mesti lebih ok hahahah
pastu.........
pastu.........

kawan baik ko tapi lame dah tak jumpe n contact
tetiba cakap ko sombong
camner perasaan korang ek...
hahhhhhhhhhh tu lah yang terjadi kat aku pagi2 lagi
time aku nak mula kerje

hanginnnnnnnnnnn je aku rase
xde angin x de ribut suke2 ati cakap aku sombong
aku x kira lah die tu member baik aku ke tak
tapi aku tak suke bile ade orang cakap aku macam tu
yyyyyyyyyyyyyyy?????

owhhhh
dah sah2 lah aku x sombong
ke aku sombong????
plisssssssss sape2 yang kawan ngan aku
tolong lah cakap jujur ngan aku......

kalo cakap aku sombong saje x pe jugak
tapi siap kaitkan dengan kerja aku apa kes
eiiiiiiiii tolong lah weiiii
menciiiiiiiiikkkkkkkkkkkkk la kalo macam ni
susah kalo orang tak paham ni

kawan2 semua....
ke aku yang tak leh terima kenyataan yang aku ni sombong
sumpah la wehhhh
sekuman pun aku takde niat nak sombong2 ngan kawan2 ni
cuma kadang2 x de stori yang best je aku nak kongsi ngan kawan2 lama ni
dan sebagai kawan aku rase die harus dan mesti paham dengan situasi kerje aku sekarang
kene sokong apa yang aku buat
ke camner???

aku harap sidia (penghantar mesej) tu paham yer
maafkan aku kalo betullah aku ni sombong
x de kebaikan pun untuk aku sombong dengan kamu
sesungguhnya segala yang berlaku mungkin salah aku
aku insan lemah,,,,
iskkkkkkk semua salahhhhhhh aku
aku yang salah
memang aku yang salah....

ok puas hati?????????
nyampah tau kalo berkata sesuatu yang bukan dari hati ni
nak2 plak mengutuk diri sendiri
owhhhhhhhhhhhh tidakkkkkkkkk
redhooooooooooo je lah.....

sobsosbsob

muka tuan blog tetap tersenyummmmmmmmm
walau pun x puas ati

ehhhh.........
aku nak abai dan lupakan je apa yang terjadi
kalo disimpan jadi macam kes dendam plak kang
lagipun dalam bulan yang mulia ni
ape salahnye aku maafkan je kawan aku tu
alah,,,,,,,,,die rindu kat ngko lah tu,,,,,
hehehehe
pikiran mesti positif k

ok majulah persahabatan
untuk masa depan yang lebih cemerlang
hahahaha

ok
dadadididudu