Thursday, December 29, 2011

2011 yang membahagiakan

salam semua
dah lame tak berupdate
sibuk sangat lately
sampai tak de masa nak berkongsi macam2 cerita ngan korang semua
kadang masa ade pastu malas plak
tetibe nak menulis macam2 plak keje datang
so ari ni macam keje dah settle
rajin plak tu
baik aku membebel sikit dalam blog ni
thanks kat semua reader yang sudi membaca
hehehehehhe

macam mane nak mule ni yer
aku selalu fail kalo bab nak mula ni
hehehehhehe
ok kite berbalik ke tajuk diatas
"2011 yang membahagiakan"
serius korang
aku bersyukur sangat
tahun 2011 ni tahun yang sangat membahagiakan aku
banyak bende yang aku tak jangka
berlaku dalam hidup aku
owhhhhh sungguh aku terharu dengan diri sendiri
huhuhuhuhu

mane taknyer..
permulaan tahun aku dah dapat kegembiraan
nak aku cerita secara panjang lebar ker ni,,hehehhehe
ok lah .....
sape sangka kan
daripada kawan..
aku dan dia dah jadi pasangan kekasih sekarang ni
bulan satu ni genap setahun kami kaple
lame ke tak tu...
huhuhuhuhu
insyaAllah ade rezeki kami nak tukar title
daripada pasangan kekasih kepada pasangan suami isteri
ok tak...
fuhhhhh2.....harap2 menjadi ni
amin....
tolong aminkan sekali boleh?????:)
tu salah satu perkara yang membahagiakan aku
ye lah sape tak nak mencintai dan dicintai ni kan
ko giler ker tak nak ade orang sayang2 kat ko,,,caring2 kat ko....
huhuuhuhuuuuh

pastu plak ayah aku besarkan sikit umah kitorang
hepi sangat2 aku ngan keluarga
ye lah rumah aku sebelum ni dah cukup selesa untuk kami anak beranak
tapi bile dah besar semua ni
rase macam nak ruang yang lebih besar
lebih selesa... ye dok...
lame aku ngan adek2 tunggu tau
tetibe ade tukang umah datang umah buat ukuran semua
huhhhh sangat suprise ok
x reti macam mane nak gambarkan kegembiraan aku mase tu
mak aku mesti lah lagi2 bahagiakan
ayah aku memang macam tu
selalu jer buat ape2 x bagitahu
tahu2 bende tu dah ade
nyampah jugak sekali sekala tu
hahahhahahah
tak baik aku ni nyampah kat ayah sendiri
heheehhehe
nyampah ala2 manje leh??????
hahahahhaha
so tahun ni kami anak beranak beraya dengan umah baru lah
walaupun sampai sekarang tak bercat lagi :)
bajet lari :P
tapi ok lah
dah syukur sangat...
alhamdulillah

tahun ni jugak aku dah dapat satu lagi harta yang bagi aku sangat bernilai
ape korang agak2 ermmm
mesti lah viva kesayangan aku
walaupun kecik...tapi die sangat sentimental value bagi aku k...
aku tak reti nak bagitahu macam mane perasaan aku bile dapat pakai kereta ni
x kisah lah hutang pun
janji leh pakai kan....
harta sendiri plak tu
semacam macam2 perasaan sekarang ni
bangga,,,gembira,,sedih..ntah...
tak reti...
tetibe kejiwaan sebentar ni
hahahhahaha
korang mesti tahu kan perasaan tu...
semua orang akan rase semua ni...
sangat sesuatu k
:P

lesen pun baru dapat tahun ni
bertambah2 lah bahagia aku neh
yelah..berdebor giler time nak test jpj tu
macam2 aku pikir
tak pas lah
nanti kene ulang nak pakai duit lagi :P
mesti jpj garang lah
macam2 lah
giler negatif pikiran time tu
huhuhuhu
tapi Alhamdulillah.....
akhirnye semua yang aku pikir langsung tak terjadi
ni nak bagitahu ni
sekali test dah pas..
sambil2 angkat kening
tanda berlagak
konon...
hahahhahahhahahah
takdelah...just nak share cerita jer
moral value disini...
jangan cepat sangat menilai sebelum kita lalui semua tu...
pendek kate
dont jugde a book by its cover...
betul ke tak ni....

ni lah antara bende besar yang berlaku dalam hidup aku sepanjang 2011 ni
walaupun pada pandangan orang lain bende tu kecik n simple
tapi bagi aku terlalu besar maknenyer
sape sangka dari tak de ape2 sekarang dah ade
dari jalan kaki
pastu dapat plak naik motor...
dah dapat motor
sekarang dah leh bawak kereta
syukur sangat2 dengan rezeki daripada Allah ni

banyak lah lagi bende2 yang membahagiakan berlaku dalam hidup aku sepanjang tahun ni
tapi tak perlulah aku share banyak2 kat sini
cukup lah aku berkongsi satu dua kegembiraan tu
ye dok
kan korang meyampah plak
kate aku riak...
hehehehehhe

so sempena kedatangan tahun baru ni
aku harap kehidupan aku lebih baik
terutama dalam karier aku
aku nak yang lagi baik daripada apa yang aku ade hari ni
tak salah kan kiter meminta lebih untuk kebaikan....
jadi aku mengharap sangat akan dapat job yang lebih baik dari hari ni
yang sesuai ngan degree aku...
n aku jugak harap untuk adek2 aku
terus berjaya dalam pelajaran....
dalam kehidupan..

semoga 2012 memberikan seribu satu makna dalam kehidupan aku,die, keluarga, kawan2 dan semua2 lah....
opssss lupe...kepada korang jugak..
pembaca blog aku yang tercinta hehehhehe
teruskan membaca tanpa jemu k...

sweet 25......


Wednesday, December 14, 2011

x de semangat

heheheheh
ari ni gi keje tanpa sepalit solekan pun
malas punyer pasal
tambah2 sakit pipi plak
ye lah jerawat punye pasal kan

tapi sekarang dah ok ni
korang tahu tadi masa lunch
ade tuan kedai tegur aku
agaknye nampak aku lain macam kot
tak ceria seperti biasa

lebih kuarang cam ni lah die tegur

tuan kedai: ai kenapa ari ni,,mesti malam tadi gaduh ni ( bjet aku ngan pak we gaduh lah tu)
aku: senyum jer
tuan kedai: ajak lah die gi makan keropok (aku kan biasa makan kat kedai die yang satu lagi tu time petang2 ke malam mcm gitu la)
aku: boleh...yang tu petang2karang lah
tuan kedai:makan keropok malam2 lah
aku: senyum lagi...(x paham sebenarnyeaa)

ermmmmm mcam2 kan
x paham aku
keropok ngan malam
korang paham??????


hahahahahha...
xde lah hodoh sangat kan
ok lagi
cume x de seri jer
tengok dah tampal2 kapas kat pipi tu
geram sangat tengok pagi tadi
tu yang lepas mandi terus picit2
kuar darah
pedih .....

tapi ade aku heran,,,
sape suruh tumbuh2 kat muke aku neh
kan dah kene picit
hahahahah

ok tu jer....

Tuesday, December 13, 2011

tak nak..

kenapa satu2 bende yang kiter x suke
tapi bende tu jugak lah  yang kite dapat 
sebagai contoh


 tetibe jerawat tumbuh
x suke sangat
aklo nak tumbuh...tumbuh jer lah
tapi yang tak tahan tu..
sakit lah weyyyy

semalam elok jer lagi
bangun pagi tadi
rase pedih2 jer kat pipi
bangun tengok cermin
omg..........
hehehehhehe
bajet minah salleh ni
hahahhahahha


iskkkkk
malu rrrr
dah lah ade jerawat sebutir
hidung plak kemek
pipi tu dah ler tembam
muke belengas jer

huhuhuhuhu
nasib badannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn......:P

tapi nasib jugak sebab tadi dah oade orang cakap i love u kat i ni
hahahhahahha
terus x kesah,,,kemek ker,jerawat ker,temban ker, belengas ker
janji i hepi dengan diri i sendiri...

tibe ber "i" plak dah.....

giler!!!!!!!!

:P

hari biru saya

malas nak citer
just nak bagitahu
saya suke baju baru ni
walaupun kurang selesa
tapi setelah di baiki semua
ok lah...

eh tetibe nak cerita plak rasenyer ni
hehehehe
can ker cannot ni
can ok????

macam ni...
sebenarnye dah banyak dah aku buat baju koporat under pejabat aku ni
dah namenye under pejabat semua nye free lah kan
yang itu sudah semestinye
ni nak citer pasal baju aku tu
secara ikhlasnye aku bersyukur sangat
dalam tahun ni aje 23 pasang dah aku rase dapat baju koporat ni
tapi yang tak best tu baju2 tu tak sedap dipakai wey
nak kate tukang jahit tu tak pandai
ni dah tempah ngan tukang jahit yang pro dah
siap ambik ukuran badan bagai
tapi still x best
yang baju biru ni baju ketiga
still x best jugak
tapi nasib lah aku ni berketurunan tukang jahit jugak
setelah dibaiki sikit sebanyak
ok lah
sedap lah dipakai...

ermmmmm....
yang dua helai lagi tu tak teroter lagi
nyampah kalo diingat2 balik
tapi sape lah aku nak bersuara kan
setakat bersuara kat blog ni jer lah
tu pun nasib ade korang semua yang sudi membaca luahan aku
kalo lah ade
kalo tak de padam muke aku neh
heheheheheh

ape2 pun hidup harus bersyukur
x perlu nak tunjuk sangat kite tak suke kat satu2 bende tu
tetibe aku terpikir
hidup ni kadang2 kene jgk hipokrit
ye lah...x kan semua bende kite nak kene bagitahu secara terus terang
maksud aku macam ni
meh aku ulas scr panjang lebor k

hipokrit perlu sangat kalo dalam bab nak menjaga air muke or maruah seseorang
korang setuju tak ngan aku
bukan ape lah
 x salah kalo kite hipokrit sikit
niat kite bkn sengaja pun
just nak menjaga maruah seseorang tu jer

contohnye kan....
kakak ipar ko atau adek ipar ko
masak kek coklat
kek tu memang x sedap..pahit...
pastu kat depan mak mertua ko die dok tanye best tak die punye kek
takkan ko nak jawab x sedap kan
so jawapan yang paling best aku cadangkan macam ni

"bestt sangat kek ni....tpi kalo kurangkan sikit coklat dalam kek ni mesti lagi sedap"

kan ker sejuk je jawapan tu atau kalo nak lagi mudah jawap macam ni jer

" best sangat2"

hahahahha,,,kalo die paham paham ler

hahahhahah..best tak contoh aku tu
ok aku nak bagi lagi contoh lain yang best lagi...mungkin la...

kat tempat kerja ko
ade ko tak suke sangat ngan sorang budak tu
tengok die mesti rase nak muntah
tengok kete die pun x leh
apatah lagi nak mendengar name die..
nak bertegur sape jauh lagi lah kan

pastu tetibe tengah ko hohahoha ngan rakan2 ko yang lain
pastu budak yang ko benci tu tanye soalan kat ko
kak sa,,,(contoh name aku ok)....hahahahahha

"kak sa fail ni nak letak mane?"

so ape ko akan buat,,,,
cer korang bagitahu aku
macam mane
ko benci sangat ni kat die
tapi dalam masa same ko pun segan gak kat kengkawan ko yang lain
weyyy kesian budak tu
macam mane nak buat ni
hahahhahha

k oleh kerana nama aku dah diguna pakai
so bagi aku lah
aku akan jawab lah pertanyaan budak tu
walaupun dalam ati tu macam2 ade
hehehehhe

aku akan jawab,,dengn tiada nada ok,,,suke pun tak marah pun tak

"letak jer atas meja tu"

senang jer kan
jawab jer
tak yah susah2
satu kelebihannye ko akan nampak cool jer
pastu ko akan nampak pro ok
profesional lah wey.....
keje tetap keje
problem letak tepi k

tapi hipokrit ni kene tengok jugak lah
bergantung pada keadaan
tak rugi pun sesekali berhipokrit ni
Tuhan tu maha adil
die takkan menzalimi hambanye
betul ke tidak

moral value: stiap kebaikan pasti dibalas dengan kebaikan ;)

wah2 hebat nyer aku bercerita
dua cerita lagi tu
kepala kalo dah penuh ngan die macam ni lah
hehehehhehheh

setiap apa yang saya tulis ni tiada kaitan dengan sape2 pun yer
sekadar ingat mengingati sesama kiter
terutama nye aku yang mudah terlupa ni
ok dah..
tu jer


soooo
tengok lah gambar tuan blog yang banyak cerita ari ni
i love blueeeeeeeeeeeeee



auwwwww rase macam manje kededek jer
hehehehhehe

kualiti gambar adalah sangat mengecewakan
x kan 24 jam nak kelek kamera sana sini
ermmm anset plak x bape nak ok sekarang ni

ade sape2 nak hadiahkan saya anset tak?
ce angkat tangan jap...............:)



jom berkreatif :P

wey jom mencurah idea bersama aku nak?
hehehehehe
macam bagus jer ajakan tu kan
x de lah sebenarnye ni cerite minggu lepas
tapi ari ni baru nak story kat korang semua

korang pernah tak buat2 kerja kreatif ni
maksud aku pernah tak menghias sesuatu nak bagi nampak cantik
penah ke tak penah
ehhhh korang tahu
minggu lepas aku ngan sorang member ni buat keje pelik sikit
hehehhehe
nak gelak pun ade

cerite die camni.....
member aku ni nak bertunang tak lama lagi
pastu die ajak lah aku tolong2 die hiaskan die punye hantaran
yang kelakau tu sampai ke opis kitorang die bawak semua bende alah tu
dengan bunga
dengan bakul
semua2 lah
dah sepah2 jugak lah kat satu sudut penjuru opis aku ni
tapi sampai sekarang pun x siap2 lagi ni
projek terbengkalai agaknye
hahahhaa

pastu citer banyak x mo k
kite kasik bahan bukti barang sekeping dua dulu ek
heheheheh

hahhhh
ce tengok dua tiga bijik buku as panduan kitorang
hahahhaha
tapi rugi plak...
tak ambik plak muke orang yang dah nak jadi tunang orang tu
huhuhuhuhu



ce tengok tu
dengan segala wayar
plug semua tu
leh plak kami buat keje kat situ ek
heheheheh
kalo dan nak kan sesuatu macam tu lah
sanggup buat ape saja
x kira kat mane2 asal jadi jer
betul tak????


macam mane?
boleh lah kan
theme of the day is pink n white
so berpink lah gamoknye aku nanti
sape2 kalo nak tempah leh lah contak aku yer
:P

verangan jer aku neh
baru dah buat sikit2 dah berlagak2 dah
tu tak buat banyak lagi tu
huhuuu

finally...
i want wish to my friend 
be a good fiance to your fiance ok
wish both of u hepi till the end....

*die nak aku jadi pengapit...dupdapdupdapdupdap...knpe aku plak yg over nebers ni :P





Thursday, December 8, 2011

lelaki dan perempuan

SAYA TUJUKAN BINGKASAN KATA2 INI UTUK ORANG YANG SAYA SAYANG....


Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak
semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah
segalanya di hatinya.

ANDAI LELAKI TAHU
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu
mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah
menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi
percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat
dan menyayangi lelaki itu.Lihat saja pasangan yang baru
bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah
semakin bertambah saying mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih
dekat.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu
anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu
menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan
anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa
depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak
percayakan anda, bukan bermakna dia tidak
sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih
mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan
sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya
terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan
yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya
mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan
kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk
dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup
dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa
dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang
mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak
menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri
cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga
melalui bahasa tubuhnya.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu
sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila
berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu
lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana
dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat
sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di
matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah
yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi
yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap
yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia
bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu
melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan
kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia
menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong
tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda
pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan
fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia
benar-benar menyintai anda.Perempuan sukar untuk
mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah
yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan
perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah
menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan
perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka
saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan
menyempurnakan .Perempuan itu diciptakan oleh
Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu
satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu
merasa selamat bersamanya.Biarpun zahirnya perempuan
itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula
membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi
hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan
membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal
menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang
terbaik untuk anak2 anda.

ANDAI PEREMPUAN TAHU
Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)
Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.
Lelaki boleh menerima penolakan dgn baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita…

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!
Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini… Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..:)

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

bile saya stress

macam mana nak mulakan ni yer,,,ermmm x tahu lah kenapa ngan aku ari ni, sejak malam tadi dah sebenarnye, berlarutan sampai pagi. owh sungguh tak best ok rase macam ni. yess aku sedar bende yang aku rasa ni sangat tak best, tapi ntah kenapa ati ni turutkan jugak rasa ati yang ntah ape2 ni. sebenarnya sekarang ni macam2 bende yang aku pikir. nak kata masalah tu besar sangat tak jugak. tapi bende2 tu semua berlegar-legar jer kat kepala ni. mulut memang senang cakap tak yah pikir, x yah hiraukan, tapi yang menanggung aku jugak kan. ntah lah. ade orang kate aku ni suke ikut perasaan, emosi sangat, sensitif...aku akui semua tu..dan aku terima semua tu kelemahan aku, tapi kalo dah mende2 alah tu mengganggu pikiran aku ni..sape lah aku untuk menepis semua tu. aku tak kuat nak melawan. rase nye dah sehabis baik aku lakukan dalam hidup aku setakat ni. tapi ni yang aku dapat aku bersyukur jer,terima semua...tapi cara penerimaan aku yang tak sepenuh ati tu mungkin yang membuatkan aku stress....tapi x de lah stress sampai rase nak bunuh diri, giler ke ape..just rase xde mood, malas nak layan orang, malas nak cakap malas serba serbi lah....hudoh kan perangai aku. aku tak tahulah apa orang mengata kat aku ni. aku memang jenis macam ni. kalo aku ade masalah ker, terasa ati ker, jauh ati ker, sakit ati ker,,memang bende2 tu semua terpancar kat muka aku ni. aku tak leh nak sorok2. tak reti nak pura2 menidakkan apa yang aku rasa. ade orang kate dia tak suka aku macam ni. boleh buat orang lain plak berkata bukan2 kat aku kalo aku beterusan begitu, yerrr...memang betul kate2 tu n aku leh terima semua tu...aku dah cube buat semua tu,nak gembirakan semua orang, tak nak orang kecik ati plak ngan aku..tapi tak tahu lah kadang2 terbabas jugak ngan perangai diri sendiri,,,,x leh kawal korang....

ermmmm...ade ke tak orang macam aku ni..huhuhuh,,tapi untuk pengetahuan korang semua. aku ni memang lah jenis macam tu.emosi,sensitif, cepat sentap tapiiiiiiiiii...tu semua kejap jer, serius lah..try lah berkwan ngan aku.. memang kejap jer aku macam tu,pastu aku boleh plak huhahuha macam biasa,gelak2 macam orang giler huhuuu....sebenarnya... time aku stress,time aku marah, aku perlu bersendirian...jangan ngade2 nak cakap or borak2 ngan aku time ni. sori lah,,,aku akan cakap tapi mungkin dalam nada yang korang tak suke nak dengar, jadi adalah lebih baik aku dok sorang, senyap2 kat situ,,bangsa senisitip lebey macam ni lah rupenye,,huhuhuu...tapi kadang bila aku bersendirian..aku mulalah pikir macam2..eiii dosanye aku buat macam ni,teruknyer aku,,bencilah macam ni,,haaa macam ni lah yang selalu aku dok pikir time aku bersendirian....pas banyak2 kali aku pikir secara automatiknya aku akan rasa bersalah,n then mulelah aku cari2 orang nak bercakap2 hehehhehe
macam budak2 kan.

eh tapi korang nak tahu tak...kadang2,,bukan selalu lah, kalo aku stress aku akan nangis,, aku akan nangis sampai lah aku rase lega. malu sangat kalo nangis. nak2 plak kalo jenis yang air mata murah macam aku ni. kat mane2 jer kalo dah terlebih emosi aku leh nangis. hishhhhh hudoh sangat pangai ni kan. x kisah lah kalo nak kate aku ni macam budak kecik ker,janji dengan menagis ni.. aku leh legakan perasaan aku neh. hahahhaha. nak jugak menang kan. dah memang bangsa selalu nak menang. memang macam ni  ahahahahahahhaha...korang tengok aku,,tadi beriya2 emosi ...kan dah leh gelak2 plak...huuhuhu....

sebenarya,,aku bukanlah sengaja buat2 stress..stress ni bersebab sebenarnya. n aku antara insan yang terpilih melalui rase stress dengan cara begini. jadi sape2 yang kat keliling aku ni aku harap leh lah terima cara aku ni...better silent rite...itu yang aku pegang,,,,diam tu adalah lebih baik,, x kisah lah hati sakit sikit, janji kite tak sakitkan ati orang,,,akhirnye akan dibalas jugak... terpulanglah cara mana kita menerima balasan tu......

harap2 pasni aku akan jadi lebih baik lagi dari sebelum ni, sape2 yang ade dekat ngan aku, yang bace blog aku ni n pernah terasa ngan aku,aku mintak maaf banyak2..aku sangat tidak sengaja dengan apa yang aku penah lakukan kat korang tu.....sori k....

dah..tu jer sempat berkongsi ngan korang...lain kali kite berkongsi lagi yer....

*bendera merah dah naik...patut lah stresss jer sari dua ni  ;) huhuhuhu...untuk awak..sori2 sangat2...




muke baru

korang ....amacam ngan blog aku
mekap sikit...
bosan lah lame no dah background yang tu jer
so..disebabkan aku agak bosan dan stress ari ni
aku pun gatal2 tangan lah mekap sana sini
tpo up mane yang aku rase kurang
dimata aku aku rasa dah lawa sangat dah tu
korang aku tak pasti lah
hope korang pun rasa sama apa yang aku rase
ok....dah...
nak buat satu entry pasal aku plak ni
:)

pist ....

my mood rite now






really miss him so much....

Wednesday, December 7, 2011

intai2 resipi

aiii ntah ape ke hangin aku 23 ari ni
dok asyik mengoogle resipi aje
hehehehe..
kerrrrr....
malas ah nak teruskan...malu arrrrrr
ecececececce....:P

siyes lah
kerajinan i memuncak sekarang ni tau
tetibe jadi rajin yang amat
almaklumlah dah terkena panahan petir dari mak i
heheheheh
tahan jer lah

macam ni citer die
23 ari lepas mak i x de kat umah
atenye pi melaka
kenduri kawin
ehhhh pasal ngan aku ni
suke no ber i u ni
hahahahha
xpe lah kan
layan je lah aku neh..

sambung cerita
kebetulan plak musim coti sekolah ni
ade lah 2 orang adek lelaki aku kat umah tu
kalo pempuan dah besar tu x menyusahkan aku dah
maksud aku bukan susah sangat pun
just kalo aku dulu bile dah umur 17 18 tahun
dah leh survive diri sendiri dah if mak tak de kat umah
pastu kan...aku macam riso ler nak tinggalkan adek aku yang dua orang kat umah tu
takut2 lah diorang lapor
aku kan sister yang penyayang ngaan caring :P

so sebelum pegi keje tu
aku dah laju2 menari2 kat dapur
masak bekpes n untuk lunch sekali
akhirnye sebelum gi keje tu kire dah settle lah masak2 tu
yang sakit ati tu budak 2 orang tu tak jgak bangun2
aku kejutkan nk mention yang aku dah nak gi keje pun diorang leh buat tak tahu jer
sakit ati tau :(

pastu tengah2 panaskan enjin kereta
kringgggggggkringgggggggggg
hehehehehhe
anset aku bebunyi
mak i call

mak : buat per
aku: dalam kete nak gi keje
mak: makan ape pagi ni
aku: owh lenguh ah mak, bangun2 pagi jer buat key tiow goreng untuk budok2 ni, pastu masak terus untuk tengah hari,balik tgh hari kan nak tumis sayur jer,,,bereh lake doh  hehehehhe(dengan banggenyer)
mak: oooo pandai plok mak tak dok mu buat semua tu ek,,,baru tahu guane mak pagi2 sibuk nak masak ke anak2...ni kalo mak ade wak dok tahu jer....(dalam nada sindirin,kenekan aku balik)
aku: ermmmm...arghhhhh(seperti kene panahan petir)..ok lah mak...nak gi keje dah ni
mak: ye lah...

ermmmm benci tau
hehehehheh
tapi memang betul pun kate2 mak aku tu
kalo mak ade aku memang aotomatik jadi pemalas giler2
pagi2 bagun tido..sambung tido balik sebelum gi keje
bangun tahu2 mak aku dah siapkan bekpes
buruk beno perangai aku neh
huhuhuhuhu

tapi...kalo mak aku x de
tetibe jer automatik aku jadi pandai
heheheheh
pandai segala-galanyer
hahahahah

sebenrnye aku bukan x pandai korang
tapi tu lah
dah terbiasa mak buatkan segalanya
so tu yang aku jadi lagu tu tu...
tapi korang jangan egat mak aku buat segala-galanya untuk aku
yang lain semua aku buat
bab2 masak jer memang jarang buat
jarang2 pun aku egat lagi tau camner nak masak nasik
camner nak goreng telur:P
hahahahahah

kesimpulannye aku bukan lah seburuk yang aku ceritakan sebenarnye :P
puji diri sendiri as a motivation for my self
hehehehehe
panjang cerita plak aku ni kan
seakan lari dari tajuk asal plak
hehehehe

weyyyy...
aku dari tadi dok google sandwich telur yang best ni
sape2 yang ade resipi sandwich tu yang mudah dan sedap
plis share kat aku
teringin rase kat tekak ni nak makan mende alah tu
plisplisplisplis....

sayang korang semua....

Monday, December 5, 2011

cerita ari minggu....

ari minggu baru2 ni i tersangat rajin tau
heheheheh
alah bukan ape
lame dah tak masuk dapur ni
so atas permintaan mak i yang nak i masak ari tu
i kan anak yang taat :p
so i layankan jer lah mak i tu
heheheheh
geli tak aku bahasakan diri aku i kat korang
hahahhahah

saje2 jer
bukan selalu pun ber i u ni
sekali sekali x salah kan

eh,,,lupe plak nak cerita perkara sebenar
hehehehhehe
ari tu kan i masak lah
tapi x de lah hebat sangat pun
just goreng daging bodoh2 versi aku ngan ikan tongkol@aye singgang jer
n then ulam2 timun jer
huhuuhu
ringkas sesajer
malas nak pikir2 lauk pauk yang beriya2 ni
hehehehe
janji kenyang dimakan
nasib my father x kisah tau
dia bukan ape
kadang2 tak makan lauk2 yang ringkas ni
ari2 pening mak i dok mikir nak masak ape untuk suami tercinta die tu
hahahahha
lawak jer...
mane de pening
rilek jer mak aku masak untuk kami sekuage tiap2 ari :)

ehhhhh
korang tahu tak why aku panggil goreng daging tu bodoh
hahahahhah
macam ni cerita die
goreng daging tu teramat lah senang ko nak buat
just ko campakkan hirian bawang merah,bawang putih ngan halia dalam kuali
pastu dah ade bau2 sikit ko masukkan jer daging
masak sampai empuk
haaaa...senang kan
pastu dah nak masak tu ko masukkan lah lada sikit
kalo tak nak pun x pe
x de nyer orang marah :P
garam gula semua tu pun masukkan tau...
ikut kesesuaian
hahahah
bodoh2 pun best tau...
try lah kalo tak percaya

terliur tak 
hahahahha
abaikan kuali mak aku yang berkerak tu ek
almaklumlah dah 26 tahun dah usia kuali tu
hebat kan
still leh pakai
heheheheheh
nampak bodoh jer daging tu
tapi ce korang makan
haaaa....ni lah orang kate
rupe tak melambangkan rasa
tetibe
betul ker kate2 tu
macam kompius jer ni
hahahhahah



ini ikan singgang yang tengah menggelegak
heheheeh
yang ni pun sonang jer
masukkan beberapa hiris lengkuas n kunyit
n then campak dalam tu
bila dah mengelegak
masukkan ikan..
tunggu jer sampai masak
if kalo kuah tu x bape kuning
ko asukkan jer serbuk kunyit sikit
kasik kuah tu kuning2 sikit
last masukkan lada jarum kalo nak
kalo tak nak pun x per
owhh lupe
bawang putih pun aku letak jugak dalam seulas dua
heheheeh

ehhhhh..
macam entry masak2 plak ni
tadi nak cerita pasal kerajinan jer
tetiba macam bagi resipi plak
huhuuuh

tapi kesimpulannye
dimana ade kerajinan..
disitu lah ade makanan
hahahhahaha

gilossss
x paham2 ker
malas lah plak nak ulas pepatah yang aku cipta tu
heheheheh

korang paham kan.....

terima kasih..:)

sangat touching k




thanks to my dear soulmate...
i will love u always till the end,,,promise...
fullstop....

Thursday, December 1, 2011

Wednesday, November 30, 2011

selamat tinggal november

jap jer
pejam celik
pejam celik dah habis bulan november
rase macam tak sedar jer masa berjalan
hurmmm esok dah nak masuk bulan 12
lepas tu bulan 1 balik
huhhhh tensi ok
umur dah meningkat lah plak
dah makin berusia aku ni
tua belum yer
just berusia sikit jer hehehehe

kalo aku nak citer balik lah
bulan november ni
macam banyak gak lah berlaku peristiwa yang mungkin membahagiakan aku
syukur sangat2
ntah lah
sebelum ni habis bulan
masuk bulan lain pun
x de aku nak heran
tapi ntah kenapa november 2011 ni
semacam ade sedikit sentimental value lah untuk aku
hihhihihi
dan rase tu of kos aku sorang jer leh rase

korang penah tak tetibe ade rase gembira untuk diri sendiri
bangge sikit2
ade tak
sampai satu mase ko akan rase nak menitik air mate ni
pernah tak macam ni???
hahhhhhhh
macam ni lah aku rase untuk bulan ni
heheheheh

pastu plak
bulan ni aku rase sedikit sesak ngan diri sendiri
mane tak nyer
bulan lepas kan ke gaji awal
so bulan ni serasa macam x dan nak adjust duit nak sampai ke tarikh gaji
huhhhhhh
pening gak
aku bukan ape
just tak biase ngan keadaan terdesak macam tu
sebelum ni
sesusah mane pun aku
duit tak pernah lah tak cukuyp
jimat2 pun leh caver lagi
tapi this month so mencabar k
rase nak pitam pun ade
last2 terpaksa gak kuarkan duit kat tabung haji
ko tahu
aku malu sangat2 nk kuarkan duit kat tabung haji tu
bukan banyak sangat pun saving aku tu
tapi oleh kerana dah terdesak
terpaksa lah aku kuarkan
siap masa nak ambik tu
dah prepare macam2 jawapan
if pegawai bank tu tanye2 something lah
kalo lah kan
tapi x denye heran pun aku kuarkan duit tu
huhuhuhuhu

ape lagi yang special november ni ek
owhhh ni pasal pangai buruk aku sendiri ni
ntah bape kali dah bulan ni aku sentap ngan die
die.....
korang tahu kan sape die tu
buah ati tercinta
i malu nk nyebutnyer
tapi itulah terpaksa sebutkan
huhuhuhu
selalu bikin saya sentap
eh...bersaya plak
hehehehhe
siyessss...ade jer aku ni
padahal bende bukan serius pun
tapi tu lah...
ati ni x leh nak kawal
takut jugak aku ni
lame2 kan orang dah x suke'kan baru padam muke aku 
huuuhuhuhu
tapi ade satu kes aku mmg x leh terima...
tapi aku malas nak panjangkan kat blog ni
n aku mals nak pikir
kalo aku pikir aku jd migrain nanti
hahahahahha

so i think 
the good couple is....
aku leh tolerate satu same lain
terima ape kelebihan n kelemahan pasangan aku tu
n berusaha untuk buat yang terbaik demi cinta aku n die
dah....
itu aje .
citer pasal lain plak..

pastu bulan ni pun banyak keje
sampai tak terkejar aku ngan dua2 keje ni
susah lah nak explain macam mane
tapi aku harap korang paham yer
walaupun aku tak terangkan disini
hehehehhehehe

owhhhh ape lagi yer istimewa november ni...
of kos lah negeri aku ni kehujanan memanjang
tapi rite now
dah ok dah...
ujan sikit2 boleh lah
tapi kalo hujan dah sampai x tahu mane nak tido sebab tempias punyer pasal
ntah lah...
ko byangkan kan kalo tgh tido tu
tetibe air hujan jatuh kat muke
bayangkan
terus hilang mimpi indah di malam hari k
ehhhh tapi musim2 gini
tido adalah paling best
siyes tak tipu
hahahhahaha

ok dah lah yer
nak balik sudah
byeeeeeeeeeeee...

rasa macam dah jatuh cinta jer :P

ntah kenapa sejak dua menjak ni
dah angau ngan sorang mamat ni
ensem sangat
bagi aku lah
korang aku x tahu lah camner
heheheheh

korang agak2 lah
sape mamat yang aku dah jatuh chenta ni
hahahahah
-



-



-




-



-


-


-


-



-

meh tengok
jangan caci aku tau
test aku x delah tinggi mane
yang ni pun jadi lah
hahahhahahahha
sambil gelak2 syaiton...

isk malu rrrr
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa







ensemmmm kan
heheheheheh
rase macam jatuh cinta jer
macam jer tau
bukan betul2 pun

 
maka bertuah lah si cantik manis nora danish ni
hahahahhahahhaha

tapi aku bukan lah takat minat membabi bute cam ni
tapi secara jujurnya
aku mmg minat adi putra ni
bagi aje lah watak ape sekali pun
mesti die leh buat
paling aku jatuh cinta watak dia dalam slot akasia
na o mei tu
alah yang die belakon ngan elly mazlin tu
yang dok kat pulau tu
egat tak
kalo x egat nk tolong remind kan
hahahhahah
koser aku.....
 
nak2 sekarang ni die belakon dalam citer tentang dhia ni
so sekarang ni balik keje mengadap tv lah jawabnye
sanggup solat awal2 semata2 nak tgk citer ni
hehehehheheheh
sebelum ni selalu awal jer aku sembahyang :P
sila percaya k

ape2 pun
i fall in love wif u lah
ABANG ZIKIR.....soooooo suwit rite 
hahahahhahhaa

tapi...........
hati aku tetap pada die yang satu
x kisah lah x ensem macam adi putra
tapi die mampu hati aku ni selalu berbunga2
phewitttttt.....

:)

Thursday, November 17, 2011

alahai mak....

meh nak citer pasal mak aku sikit..
ni citer pagi tadi ni
hehehehheh
nak gelak pun ade
tumpang hangin sekali pun ade
macam ni
pagi tadi...
time mak aku beli kueh
pastu ade sorang mak cik ni
ntah macam mana cakap ikut sedap mulut jer

ermmmmmm
macam ni citer die
alkisahnye...anak die tu penerima bantuan
pastu...ntah macam mane silapnye
tahun ni anak die tak dapat
korang paham lah
sekarang ni semua bende guna internet
bile sistem cakap x leh
maka tak leh nak approve lah permohonan anak die tu
of kos lah kene tengok and cek balik ape ke masalah tu
mesti makan masa lah kan
pastu sorang lagi anak die tu plak penerima jugak
tapi tak dapat nak balik ambik bantuan berkenaan
dah skema ni ayat hahahhaha
pastu aku kan keje berkaitan dengan bantuan2 tu jgk
sedap2 plak mak cik tu mengadu kat mak aku time beli2 kueh tu
nak kondem aku lah tu
huhuhuhuhu

mak aku cakap kalo tanye elok2
cakap betul2
x delah mak aku marah sangat
ni sesedap rase jer cakap orang tak ambik tahu pasal kuage die
die tak pernah terima bantuan...
weyyyyyyyyyyy...plis lah...
ko tu miskin ker
layak ker nak terima bantuan....
anak ko tu of kos lah
sebab die tu ibu tunggal
ko tu ade laki lagi
jadi x yah nak sebok2 k....

pastu kan
terus mak aku hangin
mak aku terus pesan kat die
lain kali jangan cakap macam ni kat depan orang lain
kat depan die xpe ..mak aku leh terima walaupun ati sakit
ye lah kan elok2 dah leh bantuan
terus orang kerat baru ko tahu

pastu boleh plak die cakap
die cakap tu sajer2 jer
x de maksud ape2 pun
sambil gelak2
lagi lah mak aku hangin

mak aku siap pesan lagi kat mak cik tu
cakap tu jangan ikut sedap mulut jer
pikir sikit
mak aku mmg macam tu
die tak suke kalo ko menafikan ape yang ko dapat
jangan menidakkan ape yang ade
so moral value kat sini
cakap biarlah benar
n bersyukur lah dengan apa yang ade


balik jer kat rumah mak aku terus ngadu2
hangin tak hilang lagi tu
aku plak iyerkan jer lah
layan kate orang
hahahhaha
boleh mak aku cakap...susah cakap ngan orang bangsa tak sekolah ni
bangsa mulut lembik
boleh????
laser mak aku kan
mak aku jenis yang tak suke pendam2
kalo die tak suke
die cakap x suker

tapi kan
aku pun tak suke jgk kalo bangsa orang yang selalu sanagt nak menidakkan
ye lah
kalo tanye
dah ade pak we
boleh cakap x de
sape lah nak kat kite ni
pastu tup2 kawin
heyyyy plis lah cakap betul2
x suker tau....
huhuhuhu....
menyampasssss lah aku nagn orang2 gini
huhhhhhh

eh korang jangan ingat mak aku garang n laser plak
mak aku buat semua tu bersebab
die takkan marah orang sesuke ati
kes tadi tu sebenarnye
mak cik tu dah acap kali dah buat macam tu kat mak aku
ye lah,....aku kan keje dalam bidang tu
tu yang die ngade2 ngadu kat mak aku tu
huhuhuhuhu

mak aku baik sangat
very friendly
sabar punyer orang
hehehehehe

tapi sekali die melaser mmg sakit ati jugak dibuatnye
hahahahha
sabau jer lah
dah ko buat silap
as a mother die ade hak untuk menegur kan
x de die x de lah ko tu

i always remember that

love u makkkkk

muah2222222 banyak2 .....



ni lah mak aku
say hai to all mak
hahahahhahaha



Monday, November 14, 2011

rasa tak percaya

siyes lah wey
rasa tak percaya ni
aku dah leh drive sendiri
x kisah lah terhegeh2 ker
tergagap2 ker
lembap ker
tak pro ke kata orang
yang penting dah leh drive
kete sendiri plak tu
aku x penah mimpi semua ni ok

ehhhh bukan aku nak nunjuk aku dah pakai kete skarang tau
just nak share  feeling aku
semenjak dua menjak ni
heheheehhe
suatu rasa kebanggaan ngan diri sendiri sekarang ni
nak nangis pun ade
nak ketawa pun ade
kelakar sangat

n hasrat aku nak ade kenderaan sendiri sebelum kawin
dah pun tercapai
hehehehehehe
good girl.....

ape2 pun
korang doakan aku yer
selalu dipermudahkan urusan aku didunia n akhirat
aminnnn...

tengah tunggu satu lagi impian besar ni
harap2 dipermudahkan jua urusan tu...

hati bertabahlah kamu yer!!!!!!!!!


Thursday, November 10, 2011

siyes saya rindu kenangan lalu

tibe2 tergerak hati saya untuk buat satu entry ni
dan tangan ni mula laju menaip kata
satu hati pun tak nak saya usik dengan entry
ermmmm macam mana aku nak mulakan ni
tak tahu hujung pangkal
kat mane bermula
dan kat mane kesudahan cerita ni

macam mane ni yer
susah sangat nak mulakan ni
payah nak menyatakan kebenaran dan hakikat yang berada dalam hati sekarang ni
dah alam saya pendam,peram
mengharap ade harapan untuk kisah kami ni
tapi ntah kenapa
dimana silap sampai sekarang belum ketemu penawarnya

yer suatu ketika dulu saya merasa sangat gembira dengan dunia keja ni
bukan bermakna sekarang saya tidak gembira
tapi tidaklah sehepi dulu
dulu saya rasa dunia kerja saya seumpama saya berada bersama keluarga sendiri
semua bende saya boleh berkongsi
bergurau senda
bergelak ketawa
makan sama2
saling sakat menyakat
dan kesudahan kami tertawa sesama sendiri
tapi sekarang kemana hilang semua tu
saya tak tahu dimana silap sehingga semua yang kami lalui hilang sekelip mata
sungguh saya tak sangka

saya tak tahu kenapa sejak akhir2 ni
saya selalu berfikir pasal ni
semalam saya ade gak ngadu2 ngan kekasih tercinta saya
ntah kenapa saya sehingga mengeluarkan air mata
yer memang saya seorang yang murah air mata
namun sejak akhir2 ni saya sangat rindukan semua kenangan2 dulu

saya nak sangat seperti dulu
berkongsi suka duka bersama
saling nasihat menasihati antara kami
saling bergurau senda
dan sekarang saya sedang bergembira
saya nak kongsi berita gembira tu
tapi rasenye tu hanya  angan2 saya yang ntah bila kesampaian

saya tak nak jadi manusia yang tak bersyukur
saya bersyukur ngan apa yang ade di sekeliling saya sekarang ni
dikelilingi rakan2 yang menyayangi saya
yang sentiasa menyokong saya
yang sentiasa membuat saya gembira
syukur sangat2....
hanya tuhan jer yang tahu apa yang ade dalam ati saya sekarang ni

saya tak kisah kalo ade yang mencemuh tulisan saya ni
ade yang mencebik luahan saya ni
namun itu lah hakikat yang sedang berada dihati saya sekarang ni





rindu kenangan ni semua
ntah bila akan berulang..

mungkin saya yang silap.............itu yang pasti...

tak eksaited pun ni..what hapen to my peeling ni

wahhh
tajuk sangat panjang ok
ehhhhh
samekom..
macam mane raya korban korang
ok lah kan
aku malas nak citer pasal raya
sebab sangat tak rase ape2
ye lah tahun ni aku tak masuk pun ibadah korban
so ape yang nak dirasa sangat kan
tapi daging tatap aku makan
hehehhehee
nak2 plak kekasih ati ade anta daging jugak
owhhhh yang tak hepi dah jadi hepi
huhuhuh
ye lah sanggup datang dari jauh semata2 nak hantar daging barang sekilo dua
wahhhhhhh...sayang bangat2 sama dia
rasa cam nak letak daging tu dalam frame jer
pastu gantung kat dindaing umah
tak pun letak tepi bantal tido
leh tak
hahahahhahahaha
giler sudah aku neh....

ok dah tu cerita selingan sajer
ni baru nak cerita sebenar ni
hari ni merupakan hari yang paling membahagiakan
sepatutnye lah kan
tapi aku tak tahu nape ngan perasaan aku ni
langsung x der rasa hepi ker
eksited ker
rase x sabar ker
ntah....biasa jer
kalo orang lain aku rase malam tadi dah tentu tak nyenyak tido
tapi aku lena jer
siap mimpi2 ok
hahahahahha

pasal eh..
tak paham ni
ke dah putus segala urat keeksaiteddan aku ni
hahahahhaha
perkataan baru tu
sile jangan tiru k

ermmmmm
x suke ah  macam ni
someone plis help me

ok2 aku bagitahu
ari ni kete aku dah sampai
petang kang aku kene gi ambik kat perodua nung
tapi aku ni
knp x de rasa eksaited ke
hape ker
aku rase rilek jer
macam x de ape2 jer

semalam ade lah ngadu2 kat kekasih tercinta pasal ni
pastu leh die jawab kat aku
sebab kete aku tu kecik jer
sebab tu aku tak eksaited
ermmmmm
boley die jawab macam tu
kecik ati aku tau...
hahahahaha
kecik2 pun die jugak nak naik nanti kang
kang aku tampo sekali baru tau
mulut cakap ikut keluar jer
tapi macam x sampai ati plak nak tampo
kata sayang :P
hahahahahhaha

ok lah
tu jer dulu nak bagitahu
nanti kalo terlebih rajin aku citer lagi
harap2 eksaited tu datang lah cepat2 yer....

aikkk
tetibe saya letak gambar ni
sajer sajer jer
maybe saya terindu kat mak buyung ni kot
ok lah....
daaaaaaaaa

Tuesday, November 1, 2011

terima kasih sayang

semalam kau hepi sangat
mana tak nyer...aku dapat hadiah
hadiah yang aku x sangka2
dari orang yang aku sayang....
mase dok borak2 dalam kereta
tetiba dia kuarkan sampul surat yang berisi hadiah tu
owhhh saya tak tahu nak cakap macam mane
nak nagis pun ade
tapi saya kaver jugak
tap bagi ape2 reaksi sambil belek2 mende alah tu
dalam ati hanya tuhan jer tahu
hehehheh
rasa nak loncat2 jer
nak peluk die kemas2
bangsa gatalllllll dah ni
hahahhahah

ape hadiah tu?
rahsia ok...
sori lah aku tak nak bagitahu
cume nak bagitahu aku dapat hadiah jer
walaupun tak mahal
tapi cukup membuat kan aku bahagia
thanks sangat sayang....
egat jugak kat saya ni ek..
hehehhehe

korang penah rasa tak macam ni
mesti penah kan
over hepi
sampai tak tahu nak bagitahu rasa tu macam mane
ngadernye aku ni....

yang penting
ade hadiah ker
x de hadiah ker
saya tetap sayang dia.titik.

;)

011111

Alhamdulillah
2 tahun lepas waktu dan ketika ni
saya masih terkedek2
malu2 kucing masuk keje
masa tu saya tak tahu nak buat ape
dok jer diam2 kat sebelah member saya yang sorang ni
pastu tetibe buat2 ramah plak
heheheheh
biasala..nak hidup ditempat
harus terima keadaan semasa dengan seadanya kan
kelakau plok kalo dikenang mase tu

and now
pada hari ini
waktu dan ketika ini
hari ni merupakan tahun ketiga aku berada disini
di pusat komuniti bestari.comm kuala telemong
as a excutive information officer :)
Alhamdulillah...
rezeki masih berpihak pada aku
walaupun aku belum dapat lagi keje pamenen ngan govermen
yang suitable ngan degree aku ni
its ok lah
aku leh lagi survive hidup aku ni
leh lagi bagi adek2 tumpang senang
syukur sangat2..
and aku harap sangat dapat lagi terus bekerja disini
dan harap2 jugak lepas ni boleh lah keje tetap
yang lagi menjamin masa depan aku

korang doa2 kan aku ek...
ape2 pun hidup mesti diteruskan...


terimalah senyuman ikhlas daripada tuan blog yang tak berapa nak cun ni :P

Monday, October 31, 2011

kecewa

ermmmmm
susah jugak nak dapat sesuatu ni ek
xpe lah...sabar dan usaha jerlah kalo macam ni
tapi hati still rasa sedih macam nak nagis ni
egat kan semua settle hari ni
tapi tak jugak.....

sabar..sabar..sabar...

sobsobsobsobsob.....

harap2 sebelum raya leh dah bersama
tp impossible lah kan..... :)
ape lagi nak saya kate kan..

hikhikhik

hudohnye muke saya ni.....

ade saya kisah....

Sunday, October 30, 2011

kita hanya mampu merancang

ok kite sambung tajuk kat atas tu ek
tapi tuhan yang menentukan segala-galanya
heheheheh
ape kes ni..
ermmmm dah tentulah pasal bola malam tadi ni
huhhhhh keciwa jugak rasenye
bukan ape dah sah2 kemenangan berpihak paga teganu
tapi atas satu kesilapan pasukan tranung hanya mampu berputih mate jo
fuhhhhhh....sakit jugak rasa kat dalam ni
nasib ko lah janggggg...

tapi....
atas dasar keprofesionalan aku hahaha
aku nak gak ucap tahniah kat pasukan negeri tranung
ye lah dah bermati-matian main malam tadi
sape lah nak kalah kan
tapi nasib tak menyebelahi kite nak buat macam mana
kalau rezeki dah tak de
ko buat sebaik mane pun x kan dapat punye
"kun fa ya kun"
egat ayat ni semua k.....

nak komen gak sikit ni
bangsa tak leh tengok saje
nak gak komen
selaku orang yang amat tak pandai main bola ni
aku rasa lah
permainan pasukan tranung macam x ok jer
nampak macam serba x kene
semua sepakan seakan tak menjadi
x tahu lah kenapa jadi macam tu
bola macam tak melekat jer kat kaki pemain2 ganu malam tadi
uiiiihhhh betul ke ni aku komen
kalo slh aku mintak maaf lah banyak2
ni komen atas dasar aku seorang yang tak reti langsung main
just tengok n komen jer
x same langsung time lawan selangor ari tu

ape2 pun tahniah untuk semua pemain
untuk negeri sembilan jugak tahniah sangat
untuk penyokong terengganu juga
korang memang hebat malam tadi..

kite cube lagi tahun hadapan yer
peteh ganu peteh


p/s; jangan marah sarbinee yer......sian die....



Saturday, October 29, 2011

peteh ganu peteh

hehehehehhe
tajuk kelako kan
pada semua rakyat malaysia
sila doakan pasukan negeri saya menang malam ni
pasukan mane???
x kan x reti2
of kos lah pasukana tranung
ganung.....
hahahahhaha

pastikan malam ni pasukan negeri saya menang secara terhormat ok
tanpa kad merah
tanpa gaduh2

untuk semua pemain (bajet pemain bola bace ni)
main sungguh2 k
jangan cepat ngat nyeroh kaloh
kite buleh menang malam ni
hahahaah

untuk penyokong2 ganu
behave ur self ok time menyokong tu ek
jgan ober2yer
jadikan kite contoh kepada negeri lain
jerit kuat2 tau
pastikan semangat korang meresap ke dalam jiwa setiap pamain negeri kite
peteh ganu peteh.....

ermmmmm
semangat bebenor ni
aku sokong dari teganu jer
bukan x nak pegi
atas beberapa sebab musabab
so bertapa lah aku menjerit2 depan tv malam ni
hehehhehehe

ganu kan nelang......

:)

Thursday, October 27, 2011

rasa lain

salam semua
agak sangat lame kan aku menyepi
owhhh bukan kehendakku sebenarnya jadi begini
namun apakan daya ku :P
hehehehehehe
xde lah
sebenarnya aku ade jer
cuma lately sku agak sibuk sikit
then aku fokus kat satu per kara ni
perkara pe korang agak2 tu
ce teke ce teke hehehehehe

ok lah dengan tak malunya aku nak ngaku
bukan nak nunjuk2 ek
sambil jari telunjuk naik keatas menandakan
ingatan kat korang bahawa aku memang bukan riak nak menunjuk2 ni
heheheheh
sebenarnya dalam sebulan ni aku dok fokus pasal buat lesen kete
huhuhuhuhu
x kisah lah korang dah lame pun ade lesen kete
tapi bagi aku yang serba kekurangan ni :(
pada usia 25 tahun baru lah aku dapat lesen kereta sobsobsob
xpe lah cerita sedih kite tak mo cerita
hidup harus pandang kedepan baru ade kemajuan
betul ke dok heheheh

dan entry kali ni aku nak berkongsi ngan korang
aku tak tahu nak explain macam mana perasaan aku skarang neh
rasa bangga pun ade..gembira,,sedih..rasa kuat pun ade
macam2 lah
ye lah...aku lahir daripada keluarga yang susah
pastu ditakdirkan plak aku ni anak pertama dalam keluarga
iskkkk besar tangunggjawab tu
mana nak buat terbaik untuk parent lagi
nak jadi idola adek2 lagi
ermmmm...tapi pada usia sekarang
Alhamdulillah aku boleh harungi kehidupan aku dengan sebaiknya
dan syukur yang teramat sangat aku panjatkan kepada Allah
permudahkan segala urusan aku dan keluarga
Alhamdulillah kami terima segala anugerah dari mu dengan seadanya
iskkkk dah macam kelain plak aku ni
lain nak dicerita
lain plak yang aku cerita
tapi xpe kan
korang suke kan
alah...lagipun dah lame kite x sembang2 kan
so sekali sekala aku melalut x salah kan..kan..kan..
hehehehehh

pasal apa aku rasa lain ngan diri sekarang ekk
x de lah aku just rasa lain dalam diri aku je ni
mungkin semangat aku lain sekarang ni...
dan aku harap rasa ni terus kekal dalam diri aku
dan harap2 jugak lebih baik dari apa yang aku rasa sekarang ni
tetibe rasa nak nangis jer
owhhhhh sungguh terharu rasanya..........

ok dah..
lap air mate tu...
huhuhuhu
x lupe jugak saya nak ucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kat 2 orang insan yang sangat saya sayang
bukan kuage ni ok
kuage dah sah2 lah saya sangat sayang ok
tanpe kuage sape lah saya ari ni hehehehehe
tp 2 orang ni lah yang banyak buat hidup saya berubah
seorang tu kawan yang saya kira kakak saya sendiri
dia memang banyak buat hidup saya berubah
semakin banyak kemajuan dalam diri saya kerana die
walaupun saya seorang yang berijazah bukan bermakna semua yang ade dalam hidup saya sempurna
namun tunjuk ajar, nasihat n kate2 pedas daripada die buat saya jadi seperti saya hari ni
saya tak kisah apa org nak cakap pasal die
sebab saya tahu die macam mana
thanks 4 everything 4 u my dear friend "ALONG"
n hepi berday to u

n seorang lagi insan yang sangat saya sayang
of kos lah kekasih hati saya yang sangat saya sayangi
i love u abang.....
hanya dia yang tahu betapa abang istimewa dalam hati ni....
titik.....:)

dan kepada semua2 orang yang ade di sekeliling saya selama ni
thanks so much
hanya tuhan dapat membalas budi baik kalian semua....

Monday, October 3, 2011

cabaran berdepan ngan budak bijak ni

sangat mencabar berbual ngan budak aishah ni

aishah: acik x baik pegang anjing kan
aku:yer
aishah:kenapa x baik cik                                                                                                   aku:Allah marah,Allah tak suka
aishah:orang cina ngan india je kan leh pegang,,kenapa orang melayu x leh pegang cik
aku:sebab anjing tu kotor
aishah:a'ah..sebab dia ade bulu2 kan cik
aku: yer sebab die ade bulu2
aishah:habis tu kucing pun bulu2 jugak
aku: a'ah..mmg lah,,tapi kucing xpe,,die kecik jer, anjing besar
aishah:anjing suke cakar2 orang kan cik
aku:a'ah..(x de idea dah ni)
aishah:tapi kucing pun suke cakar2 orang jugak
aku:gggrrrrrrrrrr(senyummmm jer...x tahu nak kata apa dah)

huhuhuhuhu
sikit lagi die bertanya..tak tahu lah aku nak konar kot mane nak jawab hahahahha
alahai budakkkkk....
buat aku terasa rendah diri jer hehehehe

Sunday, October 2, 2011

rasa bersalah pada die

pada sape ek????
hai semua
baru masuk keje hari ni
mood x bape nak ok sebenarnye
tapi malas layan ah ngan diri sendiri ni
kan kalo layan makin menjadi2 plak peel aku ni
huhuhuhu

tetibe ntah kenapa
aku teregat kat someone ni
someone yang special dalam hidup aku
yang dulu sama2 susah
same2 senang
sampai lah kami berjaya

tadi bile buke fb
ade seorang member post pasal die
yer sekarang die tengah sakit
aku tahu perkara tu
tapi bille ade orang lain yang juga kawan kami
buat bende tu untuk die
aku terus rasa bersalah ngan die
ye lah kenapa aku sebagai seorang yang paling rapat ngan die
tetibe ade orang lain yang warwarkan perkembangan die
kat member2 lain

owhhh aku rasa sangat malu dengan diri sendiri
kenapa aku sebagai kawan yang paling rapat ngan die
x leh buat bende yang sekecik tu untuk die
sedihhh sangat
semacam aku ni penting kan diri jer
macam aku jer yang busy ngan keje
sampai x de masa langsung nk pikir hal die
kenapa ngan aku ni....

tambah2 lagi ade orang msg kat inbox fb aku
tanye sal die
ermmmm lagi2 lah aku rasa bersalah
aku leke sangat
aku tak ambik berat langsung
padahal aku orang pertama yang tahu pasal penyakit die tu
hurmmmm bersalahnye rasa

sya....
hanya tuhan jer tahu apa yang aku rasa sekarang ni
sayang aku kat mu tak pernah berubah
walaupun kite dah jauh sekarang
tapi mu tetap dihati aku
maaf banyak2
aku leke sebentar dengan persahabatan kite
semoga Allah mempermudahkan segala urusan kehidupan mu
semoga cepat sembuh
aku sayang mu.....



Tuesday, September 27, 2011

pesanan untuk yang tersayang

hai korang
tajuk selalu bikin kontroversi
heheheheheh
banyak sangat cerita yang tertangguh ni
macam mana nak buat ni ek
hurmmmm esok dah nak gi cameron plak
kerusus lah katakan
hehehehhe

apa kata lepas balik cameron aku langsaikan semua hutang cerita2 ni ;P
tu pun kalo dan
kalo x dan didahului ucapan ribuan kemaafan ek

doa2 kan perjalanan aku selamat pegi dan kembali
semoga selamat2 semuanya :)

p/s untuk seseorang:
sila berindu-rinduan kat saya yer
1 will miss u too....

p/s untuk cik bell:
keje baik2
kalo rasa x selamat dengan gangguan orang gile tu
cepat2 kunci pintu ek
kalo rasa x selamat lagi
call lah syg awak ajak teman deh :P

jumpe lagi....

Wednesday, September 21, 2011

harapan

tak tahu lah
patut ke tidak entry ni dibuat
tapi hati ni meronta2 kate nak
tapi sebahagian ati lagi kate x payah
oklahhhh
aku ikutkan ati yang nak ni yer
lagipun ni kan blog aku
sape nak marah
heheheheh

ok...........
apa harapan anda pada masa sekarang
cehhh tanye macam nak interbiu jer
hehehehehe
aku????

yer dengan tak malu serta harapan yang menggunung
setinggi gunung yang paling tinggi
yang ade kat dunia ni
heheheheh
gunung ape ek
everest kan yang apling tinggi
huhuhuuu

ok lah aku serius ni
aku harap sangat kepada yang berkenaan lah ni
saya mintak tolong sangat2
sila beri ruang kat saya 
beri ruang kat saya
nak jalani hidup saya dengan aman
bukan saya tak aman 
tapi bile ade sedikit gangguan
perjalanan hidup saya rasa sikit terganggu
macam x hepi bile sesuatu yang kite lalui
dan sesuatu tu leh buat kite bahagia
tapi bile ade  gangguan terus rase down jer

ker aku ni jenis x bersyukur
ye ker???
ok fine...
thanks sangat2 kat sape2 yang caring
selalu ambik berat kat aku
selalu tolong aku
Tuhan je mampu balas budi korang
aku bersyukur sangat2
aku x nak jadi manusia yang sombong  n tak bersyukur

tapi satu jer aku harap sangat 
bagi ruang kat aku
melalui fasa2 kebahagian ni
doakan kami yer

nak tanye kat korang sikit ni
salah ker nak tonjolkan kebahagian yang sedang kite rasa sekarang ni??????????

p/s:kepada yg berkenaan terima kasih banyak2 n entry ni tak berniat ape2 sekadar melepaskan rasa yang ade kat dalam ati ni jer.:)...pistttt no war :)